Primăria Capitalei mai dă 1,8 milioane de euro pentru reabilitarea şcolilor

de:
19 ian. 2011
0 Afișari
Primăria Capitalei mai dă 1,8 milioane de euro pentru reabilitarea şcolilor

Primăria Capitalei a semnat trei acte adiţionale la contractele deja existente pentru reabilitarea şcolilor. Valoarea totală a acestora este de 1,8 milioane de euro (cu TVA).

Contractele fac parte din proiectul „Reabilitarea Infrastructurii şcolare din Bucureşti”. Valoarea totală a acestui proiect este de 228,2 milioane euro dintre care 112,2 milioane euro – împrumut acordat de catre Banca Europeană de Investiţii şi 116 milioane euro din bugetul local (la care se adaugă acum încă 1,8 milioane de euro).

„Din cele 102 şcoli, au fost finalizate până acum 50, iar celelalte sunt în diverse stadii de execuţie. Toate vor fi terminate în acest an”, a declarat pentru B365.ro, Bogdan Hreapcă, directorul general al Direcţiei de Investiţii din cadrul Primăriei Capitalei.

Lucrările de reabilitare au presupus expertize tehnice, consolidarea structurilor de rezistenţă a clădirilor, refacerea acoperişurilor, a instalaţiilor, termoizolarea clădirilor, reţele noi de date-voce, instalaţii de avertizare incendiu şi antiefracţie, construirea unor noi corpuri de clădire sau săli de sport sau dotarea cu mobilier şcolar şi echiparea laboratoarelor de specialitate.

Cookies