ARHIVA B365

Primăria Capitalei le răspunde bucureştenilor revoltaţi de tăierile de copaci: Vor fi plantaţi alţii

Precizăm că în luna septembrie vor fi plantaţi alţi arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri şi sănătoşi sunt invitaţi la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă că lucrurile nu stau aşa. În special în zona Kiseleff sunt arbori care nu s-au acomodat la clima şi poluarea zonei, din aceasta cauza aceştia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetăţeni„, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

Reacţia minicipalităţii vine după ce mai mulţi bucureşteni au sesizat faptul că în data de 6 iulie au fost tăiaţi copaci în parcul şi pe bulevardul Kisseleff. Şi consilierii Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) au transmis o petiţie conducerii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti prin care cer oprirea toaletării şi a defrişărilor vegetaţiei din zona 1 a Capitalei, parcurile şi grădinile vizate fiind înscrise pe lista monumentelor istorice.

Directia Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acţiune, în urma numeroaselor sesizări şi plângeri venite din partea asociaţiilor de locatari sau proprietari ori a cetăţenilor, deoarece aceşti arbori au devenit un pericol pentru populaţie : numai în ultima perioadă, şapte copii au ajuns la spital pentru că au fost loviţi de crengile desprinse din copaci iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o maşină„, se precizează în comunicat.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button