Primăria Capitalei lansează procesul de bugetare participativă 2022. Bucureștenii pot îmbunătăți orașul prin proiectele lor

06 mai 2022
153 afișări
Primăria Capitalei lansează procesul de bugetare participativă 2022. Bucureștenii pot îmbunătăți orașul prin proiectele lor
Primăria Capitalei lansează procesul de bugetare participativă 2022. Bucureștenii pot îmbunătăți orașul prin proiectele lor | Sursă foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că de săptămâna viitoare se lansează procesul de bugetare participativă pentru anul 2022.

Primăria Capitalei lansează procesul de bugetare participativă 2022

Nicușor Dan a anunțat vineri, 6 mai 2022, că în săptămâna ce urmează se va lansa procesul de bugetarea participativă de anul acesta.

Bucureștenii și reprezentanții societății civile din Capitală vor avea la dispoziție 30 de zile pentru a depune proiectele lor. Mai exact, acestea se vor depune în perioada 11 mai – 9 iunie.

Suma maximă ce este alocată pentru finanțare este de 500.000 de lei pentru fiecare proiect.

Municipalitatea a publicat o listă a domeniilor pentru care pe acceptă proiecte:

  • Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației,
  • Amenajarea spațiilor verzi și a locurilor de joacă,
  • Amenajarea spațiilor publice (piațete și zone pietonale),
  • Reabilitarea și restaurarea monumentelor istorice,
  • Protecția mediului și a animalelor,
  • Digitalizare,
  • Sport.

Proiectele vor fi votate de bucureșteni

Evaluare proiectelor depuse de bucureșteni va fi făcută în perioada 10-24 iunie. La fel ca și anul trecut, locuitorii orașului vor putea vota proiectele preferate, în perioada 27 iunie – 17 iulie.

Rezultatul votului și proiectele câștigătoare vor fi anunțate pe data de 25 iulie 2022.

Unul dintre proiectele ce a fost votat câștigător de către bucureșteni, în trecut, este „Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi”.

Descrierea proiectului explică faptul că ideea acestuia a pornit de la frustrarea ce a fost acumulată atât de vizitatorii parcului, cât și de persoanele ce locuiesc în zonă, din cauza numărului foarte mare de ciori din Cișmigiu.

Proiectul presupune un studiu asupra comportamentului ciorilor din parcul Cișmigiu. Studiul se va întinde pe parcursul a doi ani.

În primul an se va observa cauza migrației și comportamentul pe care îl au păsările, iar în cel de-al doilea an urmează să se implementeze o serie de măsuri pentru a reduce numărul ciorilor din parc.

Proiectul „Ciorile din Grădina Cișmigiu. Vecini cu aripi” s-a calificat pe locul 2, obținând 1.111 de voturi de la bucureșteni. Primăria Municipiului București a alocat pentru acesta jumătate de milion de lei.

În total, în anul 2021, au fost adoptate 4 proiecte în cadrul procesului de bugetare participativă.

Cookies