Primăria Capitalei înfiinţează Administraţia Clădirilor cu Risc Seismic

de:
12 sept. 2016
1 Afișari
Primăria Capitalei înfiinţează Administraţia Clădirilor cu Risc Seismic

Gabriela Firea a precizat că proiectul de hotărâre se va afla pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Edilul a explicat că, în momentul de faţă, de situaţia clădirilor cu risc seismic se ocupă mai multe instituţii din cadrul municipalităţii neexistând un organism care să se dedice exclusiv rezolvării acestei probleme. „Erau mai multe instituţii care se ocupau, printre altele, de această problemă. Vi se pare normal să fie «printre altele»?„, a spus Firea la Romania TV.

Ea a estimat la 180 numărul clădirilor cu risc seismic clasa I care ar putea intra în prima serie de reconsolidări, dintre care 70 sunt în proprietatea Primăriei Generale, fapt care facilitează considerabil intervenţia acestor clădiri întrucât nu mai este nevoie de acordul locatarilor pentru reconsolidare.

Avem 83 de locuinţe unde se pot muta familiile ale căror apartamente urmează să fie consolidate. Dacă e nevoie mai luăm în chirie încă o sută- două sute de apartamente ca să începem această procedură de urgenţă. Doar a sta şi a ne gândi că nu se întâmplă nu e eficient. Toate teatrele din Capitală vor intra în procedură de consolidare. Toţi managerii teatrelor vor să participe. Am propus construirea unui teatru în care să se mute pe rând toate teatrele ca să nu-şi piardă spectatorii. Din fericire, nu avem grădiniţe în clasa I de risc seismic. Nu sunt asemenea situaţii„, a mai spus Gabriela Firea.

Cookies