Primăria Capitalei a anunțat că va începe tratamentele de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în mai multe spații deschise din domeniul public și privat al Municipiului București dar și din domeniul PMB, precum parcurile sau spațiile verzi.
A fost aprobată începerea tratamentelor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în mai multe locații din București. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de marți, 31 ianuarie a Consiliului General al Municipiului București, ca urmare a numeroaselor reclamații ale bucureștenilor cu privire la gândaci, potrivit Comunicatului de Presă transmis miercuri de Primăria Capitalei.
Toate produsele folosite de Compania Municipală Eco Igienizare București S.A. pentru proiectul DDD vor fi avizate de Ministerul Sănătății.
Operațiunile de combatere a gândacilor se vor desfășura pe raza Municipiului București, la solicitarea proprietarilor sau a locatarilor, doar în subsolurile blocurilor. Produsul insecticid folosit este K-Othrine Partix, eficient în combaterea insectelor târâtoare.
Din luna februarie, angajații CMEIB S.A. vor începe și activități de deratizare( împotriva șobolanilor). Tratamentele vor fi efectuate periodic.
Lista locațiilor vizate pentru dezinsecție, dezinfecție, deratizare
- Spații deschise din domeniul public și privat al Municipiului București;
- Spații deschise din domeniul public și privat al PMB (parcuri, spații verzi, Grădina Zoologică, etc.);
- Locuri de agrement, terenuri de sport, etc.;
- Cimitire;
- Terenuri ale instituțiilor publice locale, inclusiv depouri, parcări publice, etc.;
- Terenuri aferente imobilelor cu spații destinate locuințelor colective – asociații de locatari/proprietari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, parcări de reședință, etc.;
- Piețe și târguri agroalimentare;
- Spații comune închise ale clădirilor persoanelor fizice și persoane juridice (casa scării, subsol și alte asemenea);
- Clădiri aparținând instituțiilor publice și entităților subordonate PMB, subsol și spațiile tehnice, de producție, supraterane;
- Clădiri care aparțin instituțiilor publice ale autorităților locale, altele decât PMB (subsol);
- Imobilele cu spații destinate locuințelor de tip condominiu – asociații de locatari/proprietari, cămine de elevi, locuințe sociale, etc. – subsol;
- Căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare;
- Guri de vizitare, cămine și canale aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat;
- Punctele termice aferente sistemului de transport și distribuție agent termic în sistem centralizat;
- Sistemul de monitorizare a traficului în București – camerete, dulapuri, echipamente, cămine.
Programul Unitar de Acțiune prevede mai multe tratamente pentru 2023 decât pentru anul anterior: vor fi realizate 14 tratamente dezinsecție țânțar larvă (cu 7 în plus față de anul trecut) și 5 tratamente pentru căpușe (cu unul în plus față de anul trecut).
Te-ar putea interesa și: