Primăria Capitalei începe reparațiile la pavajul de pe străzile din Centrul Vechi. Piatra cubică, distrusă în multe zone

12 mai 2022
478 Afișari
Primăria Capitalei începe reparațiile la pavajul de pe străzile din Centrul Vechi. Piatra cubică, distrusă în multe zone
Sursa FOTO: Agerpres. Imagine din timpul Campionatului European de Fotbal, EURO 2020, suporteri în Centrul Vechi al Bucureștiului

Primăria Capitalei începe de luni reparațiile la străzile din Centrul Istoric, a anunțat viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, citat de Hotnews. În cea mai mare parte, străzile din Centrul vechi al Capitalei sunt lăsate în stare de degradare, piatra cubică fiind distrusă în foarte multe zone, ceea ce face dificilă, chiar periculoasă deplasarea pietonilor.

”De luni se intervine la Centrul Vechi al Municipiului București. Vom interveni cu reparații peste tot . Am avut discuții săptămâna trecută cu Direcția de investiții și cu firmele care au avut în garanție acest centru vechi și până acum nu au intervenit. Avem un angajament ferm din partea dânșilor că de luni sunt utilajele pe teren”, a declarat Bujduveanu.

Acesta spune că de acum încolo Primăria Capitalei va administra zona așa cum trebuie însă nu a detaliat ce înseamnă acest lucru și dacă accesul mașinilor va fi interzis/limitat în această zonă pietonală.

”Și mai important de atât, îl vom administra așa cum trebuie pentru că există reguli că nu ai voie să intri cu mașini de mare tonaj în București, există dispoziție de primar cu străzi închise care astăzi sunt deschise pentru mașini”, a spus Stelian Bujduveanu.

Deși zona este pietonală, străzile din Centrul vechi sunt pline de mașini la orice oră, mai scrie Hotnews, însă nu este clar dacă acestea sunt de aprovizionare pentru restaurantele din zonă sau vin să parcheze, deși zona este declarată pietonală.

 

PMB: Străzile trebuie reparate de constructor pentru că sunt în garanție

Într-un răspuns transmis HotNews.ro, Primăria Capitalei preciza, la începutul anului, că repatrațiile revin firmei care a pavat cu piatră cubică Centrul Vechi.

”Referitor la străzile cu piatră cubică din Centrul Vechi, acestea sunt în garanţie la firma Apolodor Grup Construct până în anul 2027. Facem precizarea că, de la finalizarea lucrărilor şi până în prezent, firmei Apolodor i s-a solicitat să intervină pentru reparaţii ori de cate ori au existat sesizări. Menţionăm, de asemenea, că o echipă a Direcţiei Investiţii va verifica în această perioadă situaţia exactă din teren, urmând ca, în funcţie de cele constatate, să transmită notificări către firma Apolodor sau către deţinătorii de reţele edilitare, după caz”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei în luna februarie.

Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, în ultimii ani între primărie și constructor au fost mai multe discuții în contradictoriu deoarece a fost permis accesul mașinilor în zonă, deși acele străzi sunt pietonale, iar pavajul a fost stricat și din această cauză.

 

Cookies