Primăria Capitalei începe consolidarea clădirilor cu risc seismic. Care sunt cele șase zone din București care au prioritate

18 mart. 2021
525 afișări
Primăria Capitalei începe consolidarea clădirilor cu risc seismic. Care sunt cele șase zone din București care au prioritate

Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a stabilit 6 zone de acțiune prioritară pentru reducerea riscului seismic din București (martie 2021-martie 2022).

Primăria Capitalei începe consolidarea clădirilor cu risc seismic

Directorul AMCCRS, Edmond Niculușcă, a explicat: „Acesta este primul pas pentru realizarea unei strategii a Administrației pentru Consolidări și o etapă necesară pentru deblocarea procesului de consolidare a unor imobile care așteaptă de peste 20 ani execuția lucrărilor.

Administrația a început, din această săptămână, să lucreze pe echipe de lucru multidisciplinare, un pas decisiv spre modernizare și schimbarea modului de lucru într-o instituție publică. Se schimbă, astfel, ritmul de lucru aici, în favoarea orașului, dar și dinamica relației administrației cu locuitorii Bucureștiului”.

Care sunt cele șase zone din București care au prioritate

1. Zona KM 0 (13 imobile)

2. Zona Cișmigiu (11 imobile)

3. Zona Armenească (20 imobile)

4. Zona Calea Victoriei (9 imobile)

5. Zona Centrul Istoric (18 imobile)

6. Zona Instituții Publice de Cultură și Imobile Monument Istoric cu Risc Seismic (12 imobile).

Toate aceste zone cuprind 84 de imobile, din care 72 sunt imobile multietajate rezidențiale cu risc seismic I, care adună mii de apartamente din centrul vulnerabil al Capitalei. Sunt proiecte care trebuie să fie recepționate, cel târziu până în anul 2026, și care vor fi implementate în paralel cu alte zone vulnerabile seismic din București.

Totodată, se lucrează și la găsirea unor alternative de finanțare a lucrărilor de consolidare pentru a degreva presiunea asupra bugetului Capitalei și a susține proiectele actualei administrații, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Municipiului București.

Cookies