ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Primăria Capitalei, în colaps. Nicușor Dan a recunoscut. Datorii de miliarde de lei la PMB

Primarul Nicușor Dan a recunoscut că Primăria Capitalei are în prezent miliarde de lei datorii. Noul edil spune că are conturile blocate, astfel că nu se pot face în prezent lucrări de investiție.

Primarul general, Nicuşor Dan, a anunţat că datoriile curente la Primăria Capitalei totalizează în prezent 2,5 miliarde de lei.

În cadrul unei conferinţe de presă, el a precizat că, începând din luna august, conturile PMB sunt blocate, motiv pentru care în prezent nu poate fi plătită nicio lucrare de investiţie.

Datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei

Cu titlu de exemplu, Nicuşor Dan a precizat că 2,5 miliarde lei reprezintă costurile metroului din Drumul Taberei, ale podului de la Brăila peste Dunăre sau cele necesare realizării a 10.000 de apartamente.

„Aici ne-au adus floricelele şi târgurile şi companiile municipale”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că doreşte ca datoria PMB către ANAF, prin intermediul STB, să fie eşalonată şi să fie ridicat plafonul de îndatorare.

Potrivit edilului, în februarie va începe operaţionalizarea marilor lucrări de investiţii.

De asemenea, spitaul modular Pipera va fi închis

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că spitalul modular de la Pipera va fi închis, ca urmare a faptului că a scăzut numărul persoanelor bolnave de COVID-19 care au nevoie de îngrijiri.

El a menţionat că la nivelul Municipiului Bucureşti vor fi organizate 30 de puncte de vaccinare, unul dintre acestea urmând să fie amenajat la Circul Metropolitan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button