ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Primăria Capitalei împreună cu Teatrul Excelsior organizează Concursul de Dramaturgie NEW DRAMA. Care este premiul

În perioada februarie 2021 – iulie 2022 are loc cea de-a șaptea ediție a Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA.

Primăria Capitalei prin Teatrul EXCELSIOR în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale organizează un concurs de dramaturgie pentru adolescenți, primul proiect din cadrul programului EXCELSIOR EDUCAȚIONAL.

New Drama are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii și adolescenţi).

Concursul de Dramaturgie NEW DRAMA îi are în vedere pe tinerii pasionaţi de teatru, adolescenţii cu vârsta între 14 și 18 ani, încurajându-i să își dezvolte imaginaţia prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică. Piesele într-un act scrise de tineri pasionați de teatru se primesc în concurs până la data de 15 mai 2021.

Textele sunt apoi jurizate de o comisie formată din profesioniști. În urma selecției, șase dintre acestea ajung în etapa finală a proiectului. Tinerii participă la un atelier de scriere dramatică, iar textele lor sunt transformate în spectacole-lectură.

Piesa câștigătoare este pusă în scenă, iar spectacolul intră în repertoriul Teatrului Excelsior, în stagiunea 2021-2022.

Mai multe informații despre NEW DRAMA aici.

Sursă foto: teatrul-excelsior.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button