Primăria Capitalei iese din amorțire: două dintre spațiile de promenadă distruse din București – Parcul Herăstrău (Regele Mihai I) și esplanada de la Teatrul Național – intră în reparații

21 oct. 2022
14741 Afișari
Primăria Capitalei iese din amorțire: două dintre spațiile de promenadă distruse din București - Parcul Herăstrău (Regele Mihai I) și esplanada de la Teatrul Național - intră în reparații
FOTO: Facebook, Nicușor Dan, alee în lucru din Parcul Tineretului

În perioada imediat următoare, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a cărei conducere a fost schimbată de curând de Primăria Capitalei, va interveni în alte două zone uitate ale Bucureștiului pentru care societatea civilă și bucureștenii au cerut rapid intervenția. Este vorba de Parcul Herăstrău (Regele Mihai I) și esplanada de la Teatrul Național.

Intervenția a fost anunțată de primarul general Nicușor Dan, în contextul reasfaltării aleii care înconjoară Lacul Tineretului, din parcul cu același nume, lucrări care se desfășoară în prezent.

”Refacem integral aleea care înconjoară lacul din Parcul Tineretului, în lungime de aproximativ 3 km.

În prezent se lucrează la primul tronson, cuprins între Intrarea Piscului (Cafeneaua Actorilor) şi Podul Mare, unde au fost decopertaţi 4500 mp de asfalt. De asemenea, se intervine pentru dezafectarea pavajului de la Cafeneaua Actorilor, care urmează a fi refăcut.

Săptămâna viitoare va începe asfaltarea primului tronson, urmând ca întregul proiect să fie finalizat până la sfârşitul anului.

Alte parcuri în care vom interveni în perioada următoare sunt: Parcul Regele Mihai I și spaţiul verde din faţa Teatrului Național București.”, spune Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti intervine în prezent și în Parcul Cișmigiu, acolo unde se reface Podul Mare, dar și în Parcul Carol, care va intra total în refacere pentru a fi renovat integral.

Viceprimarul Horia Tomescu anunța de curând că a schimbat în august conducerea ALPAB ”tocmai pentru lipsa de mobilizare”, inclusiv în problema locurilor de joacă din parcurile administrate de Primăria Capitalei pentru care a fost amendat de ANPC.

Mai mult, Horia Tomescu – viceprimar din partea USR, alături de Stelian Bujduveanu (PNL), celalalt viceprimar,  oamenii de pe poziții secunde în PMB după Nicușor Dan – anunța transparentizarea tuturor contractelor ”majoritatea oneroase” ale ALPAB din ultimii 30 de ani.

Îți recomandăm și:

Cookies