Primăria Capitalei: Groapa în care a căzut poliţistul de la Rutieră era autorizată până miercuri

de:
22 oct. 2015
0 Afișari
Primăria Capitalei: Groapa în care a căzut poliţistul de la Rutieră era autorizată până miercuri

Municipalitatea a anunţat că groapa de pe strada Ştirbei Vodă, în care a căzut agentul Bogdan Cosmin Gigina, a fost făcută în cadrul unei lucrări pentru remedierea unei avarii la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale. Autorizaţia a fost solicitată de Distrigaz Sud Reţele şi era avizată până miercuri, potrivit Mediafax citat de romanialibera.ro.

Primăria Capitalei a transmis că SC Distrigaz Sud Reţele SRL a declarat, la Direcţia Utilităţi Publice – Serviciul Management Avarii – Dispecerat, în baza Avizului de intervenţie în domeniul public din 29 septembrie, execuţia unei lucrări de remediere a unei avarii la reţeaua de distribuţie gaze naturale, la adresa intersecţia strada Ştirbei Vodă cu Calea Plevnei, în Sectorul 1, cu afectarea carosabilului.

Lucrarea, înregistrată în 16 octombrie, trebuia să fie executată în perioada 16-18 octombrie. Ulterior, în 19 octombrie, execuţia lucrării de remediere a avariei la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale a fost prelungită pentru perioada 19-21 octombrie, a precizat sursa citată.

În aviz se precizează că titularul lucrării are obligaţia să comunice telefonic administratorului de drum al zonei afectate şi RATB (în cazul avariilor care afectează zona căii de rulare) datele necesare identificării avariei şi să predea, pe bază de proces-verbal, zona afectată, readusă la starea iniţială.

„În cazul în care condiţiile de mai sus nu vor fi respectate, prezentul aviz îşi pierde valabilitatea, urmând ca cei care se fac responsabili de nerespectarea lor să fie sancţionaţi conform prevederilor legale”, se arată în document.

De asemenea, titularul are obligaţia să informeze zilnic Brigada de Poliţie Rutieră despre stadiul lucrării.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani), de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit marţi seară, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost transportat după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au deschis un dosar pentru ucidere din culpă în cazul poliţistului care a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, caz în care au cerut informaţii de la firma care executa lucrările, urmând să verifice dacă groapa era bine semnalizată. Agentul şef adjunct de poliţie Bogdan Cosmin Gigină, care marţi a murit în timpul serviciului, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă săpată în carosabil, a fost avansat post-mortem în gradul de subinspector de poliţie.

Vezi şi: Surse: Poliţistul mort după ce a căzut într-o groapă însoţea coloana oficială a lui Gabriel Oprea

Cookies