Primăria Capitalei face 200 de noi locuri de parcare cu plată în zona Dorobanți. Stelian Bujduveanu anunță care sunt străzile pe care vor apărea

27 sept. 2023
844 Afișari
Primăria Capitalei face 200 de noi locuri de parcare cu plată în zona Dorobanți. Stelian Bujduveanu anunță care sunt străzile pe care vor apărea
Primăria Capitalei face 200 de noi locuri de parcare cu plată în zona Dorobanți. Stelian Bujduveanu anunță care sunt străzile pe care vor apărea | Sursă foto: Facebook-Stelian Bujduveanu

Bucureștenii din Sectorul 1 se vor bucura, de la finalul acestei săptămâni, de mai multe locuri de parcare în zona Dorobanți.

Municipalitatea va trasa în perioada următoare circa 200 de noi locuri pe care cetățenii le pot folosi contra cost.

200 de noi locuri de parcare cu plată vor apărea în zona Dorobanți

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduvenu, a anunțat că, în această săptămână, echipele Companiei Municipale Parking București se vor ocupa de marcarea de noi locuri de parcare publice în Sectorul 1 al Bucureștiului.

Astfel că, în curând bucureștenii vor avea aproximativ 200 de locuri noi, unde să lase mașinile în siguranță, contra sumei de 5 lei/oră.

Marcăm noi locuri de parcare în Sectorul 1 al Capitalei!

Săptămâna aceasta, echipele Companiei Municipale Parking București marchează noi parcări publice în Sectorul 1 al Capitalei. Până la sfârșitul săptămânii se vor trasa aproximativ 200 de locuri noi de parcare. 

Eliberăm astfel trotuarele și le redăm pietonilor.  

Străzile pe care urmează să fie trasate noile locuri de parcare se află în zona Dorobanți. Mai precis, este vorba despre:

  • Strada Hatmanul Arbore,
  • Strada Constantin Coandă,
  • Strada Brazilia,
  • Strada Lisabona,
  • Strada Washington.

„30.000 de noi locuri într-un an”

„Revoluția parcărilor” în Capitală a fost începută în anul 2022, când Municipalitatea a început trasarea de noi locuri publice pe care cetățenii să le poată utiliza.

Prin această inițiativă s-a dorit atât eliberarea trotuarelor, străzilor și bulevardelor de mașinile parcate la întâmplare, cât și suplimentarea bugetului local, prin taxele pe care oamenii le plătesc pentru folosirea locurilor.

Decizia de a taxa ocuparea locurilor publice a fost luată pentru a descuraja utilizarea mașinilor personale.

La mijlocul lunii august 2023, Stelian Bujduveanu anunțat că PMB a trasat 30 de mii de noi locuri de parcare în Capitală.

Viceprimarul a declarat pentru HotNews.ro:

În ultimul an am reușit să creăm 30.000 de noi locuri de parcare. Până în august 2022, existau aproximativ 9.900 de locuri de parcare în Municipiul București. Astăzi avem peste 40.000 locuri de parcare. Obiectivul pentru 2023 a fost deja realizat.

Stelian Bujduveanu a transmis și că, pe parcursul unui an, Primăria a făcut investiții în valoare de 12,3 milioane de lei și un serviciu de parking digitalizat.

În ceea ce privește încasările, în perioada 2022-2023, PMB a încasat suma de circa 60 de milioane de lei.

Cookies