Primăria Capitalei, după prăbușirea statuetei peste un copil în incinta instituției: O coloană decorativă expusă în 2016 | Nimic despre siguranța decorațiunii

22 aug. 2022
999 Afișari
Primăria Capitalei, după prăbușirea statuetei peste un copil în incinta instituției: O coloană decorativă expusă în 2016 | Nimic despre siguranța decorațiunii

Primăria Capitalei a transmis primele date despre incidentul din holul de la intrarea în instituția publică, acolo unde un copil de 7 ani a fost rănit luni după-amiază de o statuetă care a căzut peste el.

Instituția descrie scena când s-a prăbușit statueta, după ce copilul s-a urcat pe ea, însă nu transmite nicio infromație despre sistemul de siguranță al construcției care măsoară aproximativ un metru.

Din imaginile (de mai jos, publicate de Antena 3) se poate observa că respectiva statuetă nu are decât un cablu interior de susținere.

Redăm mai jos comunicatul integral:

„Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016. Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție.”

Imagini publicate de Antena 3 și suprinse de un martor al accidentului:

Îți recomandăm și:

 

Cookies