Primăria Capitalei dezbate șase proiecte pentru modernizarea liniilor de tramvai. Este vorba despre un traseu de 13,5 kilometri

24 iun. 2022
1817 Afișari
Primăria Capitalei dezbate șase proiecte pentru modernizarea liniilor de tramvai. Este vorba despre un traseu de 13,5 kilometri
Primăria Capitalei dezbate șase proiecte pentru modernizarea liniilor de tramvai. Este vorba despre un traseu de 13,5 kilometri.

Consilierii generali din cadrul Primăriei Capitalei au pe masă șase proiecte ce vizează lucrări de modernizare a circa 13,5 kilometri de linie de tramvai cale dublă, precum și refacerea a peste 20 de peroane. Proiectele vor fi dezbătute în ședința CGMB de miercuri și au o valoare totală de 862 milioane de lei.

Primăria Capitalei dezbate șase proiecte ce vizează modernizarea a circa 13,5 kilometri de linie de tramvai. Consilierii generali ai Municipiului București urmează să dezbată în ședința CGMB de miercuri nu mai puțin de 6 proiecte care au ca scop modernizarea unor segmente de linie de tramvai dar și a peste 20 de peroane. Cele șase proiecte necesită aprobarea indicatorilor tehnico-economici, fiind vorba despre o investiție totală de peste 862 de milioane de lei, conform G4media.

Proiecte pentru modernizarea liniilor de tramvai, pe masa CGMB. Unde se află aceste segmente

Primul sistem rutier ce ar putea fi reabilitat se află pe linia tramvaiului 16, pe str. Paleologu, str. Armand Călinescu, str. Vasile Lascăr, str. Lizeanu şi intrarea Vagonului. Investiția totală în acest caz este de 102 milioane de lei cu TVA, ce presupune modernizarea a 1,8 kilometri de cale dublă.

Al doilea sistem se află pe traseul liniilor 44, 45 și 46, pe B-dul Gheorghe Duca, str. Alexandru Ioan Cuza, Calea Griviţei şi B-dul Dinicu Golescu. Va fi modernizat de asemenea un peron pe B-dul Gheorghe Duca. Este vorba despre o investiţie de 134 de milioane de lei cu TVA. Lungimea totală a tronsoanelor care urmează să fie modernizate este de circa 1,81 km cale dublă.

Al treilea segment se află pe traseul liniei de tramvai 14, pe B-dul Ferdinand I, între Şoseaua Mihai Bravu şi str. Traian. Presupune o investiţie de 39 de milioane de lei cu TVA. Totodată, va fi modernizat un peron pe B-dul Ferdinand I. Lucrările vizează reabilitarea a 0,69 km cale dublă.

Al patrulea segment se află pe traseul liniilor 16 și 36, pe B-dul Dimitrie Pompeiu, Şoseaua Petricani, B-dul. Lacul Tei, str. Maica Domnului, str. Reînvierii şi str. Turmelor. Investiția se ridică la 317 milioane de lei cu TVA. Lucrările vor viza modernizarea a 16 peroane, substaţiile de tracţiune electrică Pipera şi înlocuirea cablurilor de curent continuu aferente acestor substaţii. Lungimea totala a tronsoanelor care vor fi modernizate este de circa 5,3 km cale dublă.

Al cincilea proiect vizează linia de tramvai 3, pe traseul B-dul Expoziţiei, str. Aviator Popişteanu, str. Puţul lui Crăciun, str. Dornei şi str. Clăbucet. Investiția totală este de 118 milioane de lei cu TVA, se propune modernizarea a 2km cale dublă, dar și a mai multor peroane.

Al șaselea proiect din această serie vizează linia pe care circulă tramvaiele 14 și 36, pe segmentul dintre bucla Gara de Est pe arterele B-dul Gării Obor, B-dul Ferdinand (între Gara Obor şi Şos. Pantelimon), Şos. Pantelimon, str. Baicului. Investiția se ridică la 152 de milioane de lei cu TVA, și include modernizarea substanței de tracțiune electrică Obor. Tronsoanele care vor fi modernizate depășesc 1,88km cale dublă. De asemenea, se vor moderniza 3 peroane.

Cookies