GREEN CITY

Capitala devine eco: se schimbă becurile din oraş

Primăria Capitalei vrea să schimbe toate becurile cu consum mare de energie, atât de pe stradă cât şi din instituţii, să modernizeze toate sistemele de încălzire din spitale şi să instaleze panouri solare.

Potrivit programului de măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a instituţiilor, aflat în dezbatere publică, vor fi schimbate până şi maşinile care transportă mâncarea animalelor de la Grădina Zoologică şi rezidurile acestora, pentru a reduce consumul de combustibil. Tot la Zoo Buucureşti vor fi reabilitate termic clădirile şi amplasamentele pentru animale, iluminatul public din incinta zoo va fi înlocuit cu panouri fotovoltaice, iar apa şi cuştile animalelor vor fi încălzite cu ajutorul panourilor solare.

De asemenea, becurile clasice de pe stâlpi vor fi schimbate cu altele ecologice în 3-6 ani, iar corpurile de iluminat din sălile de spectacole ale muncipalităţii vor fi modernizate.

La Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, apa va fi încălzită de la soare, iar energia termică va fi asigurată cu ajutorul unor pompe de căldură.

Pentru reducerea pierderilor de energie din parcul auto al instituţiilor subordonate municipalităţii se intenţionează „utilizarea cu preponderenţă a vehiculelor cu un consum redus de carburanţi, precum şi utilizarea unor trasee decongestionate, la ore de tragic redus.”

La Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, consumul lunar de carburant va fi diminuat, iar becurile vor sta aprinse numai între orele 08.00-16.00, cu excepţia cazurilor în care sunt desfăşurate activităţi peste program.

Cât priveşte iluminatul public, se propune înlocuirea a 2.000 de becuri clasice cu leduri, în fiecare an.

Programul de măsuri pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a instuţiilor se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Pentru a intra în vigoare, programul va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button