Tematica auditului va fi analiza documentaţiilor de urbanism şi a modului în care s-a făcut autorizarea construirii, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei pentru audit, informează Newsin.
Rezultatele auditului vor trebui să dezvăluie „modurile neadecvate de a face planificare urbană – zone protejate care şi-au pierdut coerenţa, spaţii verzi dispărute, terenuri care fuseseră alocate unor lucrări publice de importanţă municipală şi care au primit ulterior utilizare de interes privat”.
Acelaşi audit trebuie să identifice cauzele care au condus la eşecul unor propuneri considerate, la un moment dat, ca fiind benefice dezvoltării oraşului, dar care, ulterior, s-au dovedit a fi inoportune, ele inducând „noi disfuncţionalităţi în teritoriul Capitalei”.
Edilii mai vor ca auditul să determine cu precizie responsabilităţile şi relaţiile dintre „actorii” instituţionali, pentru a limita efectele negative ale modurilor de colaborare de până acum între sectorul public şi cel privat, în ceea ce priveşte planificarea urbană.
În urma auditului, ar urma să fie propuse modificări legislative de genul unei Legi a Bucureştilor sau proiectul privind Zona Metropolitană.