Exproprieri de 38 de milioane de euro, pe Șos. Fabrica de Glucoză

de:
16 nov. 2010
2 Afișari
Exproprieri de 38 de milioane de euro, pe Șos. Fabrica de Glucoză

Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză, între Calea Floreasca şi Șoseaua Petricani, la patru benzi  se dovedeşte costisitoare pentru municipalitate. Astfel, numai costul exproprierilor pe acest traseu este cu aproape zece milioane de euro mai mare decât în cazul exproprierilor de pe Buzeşti, pentru realizarea Bulevardului Uranus. Astfel, dacă pentru Uranus, exproprierile au costat Primăria Capitalei, până acum, 29 milioane de euro, pentru lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză, edilii trebuie să plătească 38 milioane de euro, se arată într-un proiect de hotărâre, votat de Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în şedinţa de miercuri.

Printre cei afectaţi de noua lucrare s-ar putea număra Muzeul Aviaţiei, dar şi Poliţia Ilfov. Ambele instituţii publice ar urma să piardă câte 100 de metri pătraţi. De asemenea, afectat de exproprieri va fi şi Complexul Caro, de unde se vor lua peste 2.000 de metri pătraţi, plus câteva construcţii. De asemenea, pentru a face posibilă lărgirea la patru benzi se va lua şi o suprafaţă de teren pe care acum se află o pepinieră. Suprafeţele exacte care urmează a fi ocupate de noua construcţie vor fi stabilite însă în urma unei cercetări amănunţite realizate de experţi în imobiliare şi exproprieri, informează Primăria Capitalei.

Suma stabilită drept despăgubire va fi virată de Primărie într-un cont bancar deschis pe numele expropriatorului în termen de 90 zile, de la intrarea în vigoare a proiectului de hotărâre.

Pentru realizarea lărgirii la patru benzi de circulaţie a şoselei Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Șoseaua Petricani (până la viitoarea autostradă A3 Bucureşti-Ploieşti-Braşov) cu traversarea la nivel a intersecţiei cu strada Barbu Văcărescu este necesară ocuparea definitivă a suprafeţei de 42.794,95 mp, se arată în raportul de specialitate întocmit de Primărie.

Lărgirea şoselei Fabrica de Glucoză se va face cu extinderea platformei existente pe partea dreaptă în sensul de mers de la Calea Floreasca către Șoseua Petricani. Lungimea totală a lucrării va fi de 1,8 km. Noul bulevard va prelua traficul de pe viitoarea autostradă Bucureşti-Ploieşti-Braşov, ce va intra în Capitală prin zona Petricani.

Cookies