Primăria Capitalei dă 300.000 euro pe un autolaborator pentru analiza calităţii aerului

de:
11 nov. 2010
0 Afișari
Primăria Capitalei dă 300.000 euro pe un autolaborator pentru analiza calităţii aerului

Sorin Oprescu vrea să cheltuiască 300.000 de euro (cu TVA) pentru achiziţionarea unui autolaborator care să monitorezeze calitatea aerului din diferite zone ale Capitalei.

„Este necesară achiziţia unui autolaborator pentru analiza calităţii aerului ambiental , dotat cu analizoare automate pentru măsurarea poluanţilor aerului, respectiv oxizii de azot, pulberile în suspensie PM10, PM 2,5, monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, ozonul, compuşii organici volatili (în special benzenul), amoniacul (modul suplimentar al analizorului de oxizi de azot) şi hidrogenul sulfurat (modul încorporat în analizorul de dioxid de sulf) poluanţi răspândiţi în zonele industriale, staţie meteo, montate pe un şasiu de autovehicul de 3,5 t (autofurgonetă) care să poată fi condus de un şofer cu categoria B şi un generator electric tractabil pentru alimentarea autolaboratorului în situaţii de urgenţă unde nu poate fi asigurată alimentarea din sursă fixă. Autolaboratorul va fi dotat cu un sistem informatic de prelucrare a datelor de la analizoare şi teletransmisie date la un server central”, se arată în caietul de sarcini.

Ofertele se primesc până pe 22.12.2010. Durata contractului este de 4 luni de la data atribuirii acestuia.

România a fost avertizată de Comisia Europeană, în acest an, privind calitatea aerului din mai multe oraşe, inclusiv Bucureşti. Astfel, s-a constatat că în anumite zone, concentraţia de particule dăunătoare în aer este peste limita admisă. Aceste particule pot provoca astm, boli de inima şi cancer pulmonar.

În prezent, calitatea aerului din Capitală este monitorizată de opt staţii din cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului.

Cookies