Primăria Capitalei dă 2,3 milioane euro pentru Catedrala cu turlă zgârie-nori

de:
21 iun. 2011
1 Afișari
Primăria Capitalei dă 2,3 milioane euro pentru Catedrala cu turlă zgârie-nori

„O să ne ducem la zece milioane de lei, aprobat de Consiliul General, pentru că am sprijinit cu bani şi alte lăcaşe de cult. O facem după promisiuni şi cu sufletul liniştit. L-am rugat pe Preafericitul să ne facă şi noua o strană unde să scrie Primăria Municipiului Bucureşti”, a declarat Sorin Oprescu.

Suma de 10 milioane lei ar putea fi chiar suplimentată la viitoarea rectificare de buget, potrivit primarului general.

Patriarhia va primi finanţare pentru Catedrala Neamului şi de la Consiliul Local al Sectorului 3. Potrivit unei decizii a Consiliului, primăria condusă de democrat liberalul Liviu Negoiţă va contribui în acest an cu 5 milioane de lei (1,2 milioane euro) pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Ansamblul Arhitectural Catedrala Mântuirii Neamului. Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu a contribuit şi el anul trecut cu 10 milioane de lei, iar Guvernul României a alocat de asemenea suma de 10 milioane lei pentru ridicarea lăcaşului de cult.

Catedrala va fi construită pe Dealul Arsenalului din Sectorul 5, la intersecţia dintre Calea 13 Septembrie şi str. Izvor, cu o investiţie estimată la 400 milioane euro. Cel mai înalt punct al lăcaşului de cult va fi situat la 100 de metri deasupra pământului, echivalentul etajului 40 al unui bloc zgârie-nori. Catedrala va avea două săli polivalente la subsolul construcţiei, cafenea şi autoservire la demisol, la care se adaugă mai multe apartamente amplasate la peste 55 de metri înălţime, ce oferă înalţilor prelaţi o privelişte panoramică asupra Bucureştiului. VEZI DETALIILE PROIECTULUI

Cookies