Primăria Capitalei cumpără mașini de intervenție pentru incendii şi calamităţi, de un milion de euro

de:
27 aug. 2015
0 Afișari
Primăria Capitalei cumpără mașini de intervenție pentru incendii şi calamităţi, de un milion de euro

Primăria Capitalei a cumpărat luna trecută o autospecială de intervenție pe care a plătit 409.000 euro. Potrivit caietului de sarcini, „autospeciala este destinată intervenţiei la stingerea incendiilor în mediu urban cu străzi înguste ce nu permit accesul autovehiculelor cu dimensiuni de gabarit mari, în zonele afectate de fenomene meteo periculoase sau calamităţi, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în scurt timp a dispozitivului de intervenţie şi utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spaţii închise, la misiuni de descarcerare şi pentru acordarea primului ajutor calificat”. 

Contractul a fost atribuit unei firme din Polonia, „WAWRZASZEK ISS SPOLKA Z OGRANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA” SPOLKA KOMANDYTOWO AKCYJNA. Conform site-ului de licitații publice, firma poloneză este singura care a prezentat o ofertă pentru această achiziție. 

Noua achiziție este completata de alte două, aflate în curs de desfășurare. Astfel, municipalitatea a demarat o licitație pentru achiziția a trei autospeciale de intervenție în caz de incendiu. Autovehiculele sunt destinate „intervenţiei la stingerea incendiilor în mediu urban cu străzi înguste, ce nu permit accesul autovehiculelor cu dimensiuni de gabarit mari, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și tulizarea apei cu randament de stingere ridicat, pentru lichidarea incendiilor de mici dimensiuni sau împiedicarea extinderii acestora până la sosirea autospecialelor de mare capacitate”, se precizează în caietul de sarcini. 

Valoarea estimată a contractului pentru cele trei autospeciale de intervenție în caz de incendiu este de 1.486.466 lei cu TVA (336.000 euro). 

Primăria Capitalei cumpără, de asemenea, și două ambulanțe. Una dintre ele va fi de tip 4X4, cu caracteristicile unui autovehicul de teren. Cea de-a doua ambulanță va avea capacitatea de a atinge o accelerație de la 0 km/oră la 80 km/oră într-un interval de 35 de secunde. Ambele vor fi dotate cu sistem de navigație GPS și cu sisteme de comunicații. 

Valoarea estimată a contractului pentru cele două ambulanțe este 1.388.488 lei (314.000 euro).

 

Cookies