Primăria Capitalei cumpără 7 microbuze electrice, prin PNRR. Nicușor Dan: Am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării

02 apr. 2023
439 afișări
Primăria Capitalei cumpără 7 microbuze electrice, prin PNRR. Nicușor Dan: Am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării
Primăria Capitalei cumpără 7 microbuze electrice, prin PNRR. Nicușor Dan: Am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, îi anunță pe bucureșteni că a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 7 microbuze electrice. Contractul de finanțare are o valoare estimată de 10 milioane de lei. Aceste microbuze cumpărate prin PNRR vor fi folosite pentru transportul în comun în localitățile din jurul Capitalei.

7 microbuze electrice, cumpărate de Primăria Capitalei

Nicușor Dan anunță că Primăria Capitalei cumpără noi mijloace de transport electrice și nepoluante, prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Primarul general al Capitalei a semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru a cumpăra cele 7 microbuze electrice. Valoarea estimată este de 10.251.522,75 lei (TVA inclus).

Cumpărăm noi mijloace de transport electrice, nepoluante, cu fonduri din PNRR: am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziția a 7 microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10.251.522,75 lei (inclusiv TVA).

Primăria Municipiului București și Primăria Comunei Snagov au realizat proiectul care:

răspunde nevoilor identificate la nivelul comunelor partenere și urmărește îmbunătățirea transportului public de călători la nivel periurban, explică primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare pe pagina de Facebook.

Obiectivul general al proiectului

Proiectul își propune să asigure un serviciu accesibil, eficient și ecologic de transport public de călători. Totodată, își propune să îmbunătățească condițiile pentru folosirea modurilor nemotorizate de transport în zona administrativă a parteneriatului dintre Municipiul București și Comuna Snagov, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea unui serviciu accesibil, eficient și ecologic de transport public de călători și îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport în zona administrativă a parteneriatului constituit, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport, a conchis Nicușor Dan.

Cookies