Primăria Capitalei caută avocaţi contra firmei lui Nelu Iordache,constructorul Pasajului Mihai Bravu

de:
28 ian. 2013
1 Afișari
Primăria Capitalei caută avocaţi contra firmei lui Nelu Iordache,constructorul Pasajului Mihai Bravu

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti din data de 29 ianuarie a fost introdus un proiect care prevede încheierea unui contract de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică privind proiectul pasajului suprateran Mihai Bravu – Văcăreşti. Concret, Primăria Capitalei cere angajarea unor avocaţi care să o reprezinte în instanţă în cazul unui eventual proces pentru banii pe care îi datorează firma lui Nelu Iordache, intrată în insolvenţă din decembrie 2012.

 „Întrucât Municipiul București trebuie să depună, în regim de urgență, toate diligențele pentru a identifica posibile creanțe ce pot face obiectul cereri de admitere a creanțelor asupra averii debitoarei SC Romstrade (…)având în vedere impactul negativ şi consecinţele financiare deosebit de grave ce vor apărea ca urmare a lipsei de consultanţă”, sunt motivele invocate în textul proiectuli de hotărâre ce va fi supus marţi votului Consilierilor Generali.

Pasajul Mihai Bravu-Calea Văcărești a dat peste cap traficul din zonă de peste doi ani, iar progresul lucrărilor este aproape insesizabil. Devierea traficului și vremea de iarnă au creat din nou mari bătăi de cap șoferilor care circulă prin zonă în acesta iarnă, iar primarul Sorin Oprescu a declarat recent că lucrările se vor termina abia peste încă 2 ani.

„Acum este în expertiză şi trebuie scos din nou la licitaţie. Va fi gata în martie 2014”, a spus Oprescu în luna decembrie, după rezilierea contractului cu Romstrade. Edilul-șef al Capitalei amenința că acest lucru se va întâmpla încă din toamnă, acuzând că întârzierile lucrărilor se datorează în mare parte constructorului.

Achiziţionarea serviciilor juridice a fost un subiect controversat în ultimele şedinţe ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, unde consilierii USL şi-au acuzat colegii din PDL că ar fi ales, în alte cazuri, serviciile cabinetului de avocatură al lui Valeriu Stoica, membru al partidului. În replica reprezentanţii PDL în CGMB îşi acuzau colegii din USL că ar fi contractat şi ei, la rândul lor, serviciile cabinetului lui Dan Şova.

Citeşte şi:Promisul Pasaj Mihai Bravu: Contractul cu firma constructoare – reziliat. Când se termină lucrările

Cookies