Primăria Capitalei atribuie contract după contract. Bucureștiul va avea încă 3 km de pistă de bicicletă, spune Nicușor Dan

05 mai 2022
1411 Afișari
Primăria Capitalei atribuie contract după contract. Bucureștiul va avea încă 3 km de pistă de bicicletă, spune Nicușor Dan
Primăria Capitalei atribuie contract după contract. Bucureștiul va avea încă 3 km de pistă de bicicletă, spune Nicușor Dan | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

După ce cu câteva zile în urma Primăria Municipiului București a anunțat că a fost atribuit contractul pentru reabilitarea Polului Mare din Cișmigiu, astăzi, 5 mai 2022, Nicușor Dan a informat că a fost atribuit și contractul pentru execuția a 3 kilometri de pistă de bicicletă.

Bucureștiul va avea încă 3 km de pistă de bicicletă, spune Nicușor Dan

Bucureștenii se vor bucura de încă 3,3 kilometri de pistă de biciclete pe care să se poată plimba, acum că tot vine vremea bună.

Nicușor Dan a anunțat joi, 5 mai 2022, că a fost atribuit contractul pentru execuția lucrărilor. Noua pistă de biciclete va fi executată în Sectorul 1 al Capitalei, pe următorul traseu:

  • Piața Presei,
  • Bulevardul Kiseleff,
  • Bulevardul Constantin Prezan.

După cum a informat primarul General al Capitalei lucrările vor avea o durată de două luni.

Viitoarea pistă pentru biciclete face parte din Traseul 1 al unui proiect care are patru trasee, cu o lungime totală de 48,25 de kilometri, din care municipalitatea a construit până acum o treime, a declarat Nicușor Dan.

Lucrările urmează să fie executate de Trustul de Clădiri Metropolitane București, iar contractul are valoarea de 3.944.323,50 lei fără TVA. Finanțarea acestuia a fost asigurată prin Fondul Național de Mediu, gestionat de Ministerul Mediului.

Municipalitatea a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu

Primăria Capitalei a anunțat, în data de 3 mai 2022, că a fost atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu.

Lucrările vor fi realizate de către Trustul de Clădiri Metropolitane și se vor desfășura pe o durată de 9 luni de zile. Acestea vor fi împărțite după cum urmează:

  • 1 lună pentru proiectare,
  • 8 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor.

Valoarea totală a acestui contract, ce presupune elaborarea documentației și executarea efectivă a reparațiilor Podului Mare din Cișmigiu, ajunge la 2.268.849,28 lei fără TVA.

În primă fază Trustul de Clădiri Metropolitane va elabora documentația tehnică de proiectare. Ce-a de-a doua fază presupune executarea efectivă a reparațiilor capitale la pod. Reparația va asigura stabilitatea și siguranța necesare construcției și a persoanelor ce trec acest pod.

Cookies