Primăria Capitalei are 292 de locuri pentru carantină. Gradul de ocupare, aproape 100%

de:
14 mart. 2020
0 Afișari
Primăria Capitalei are 292 de locuri pentru carantină. Gradul de ocupare, aproape 100%

„Am lansat ieri o adresă de e-mail pentru obținerea de noi spații pentru carantină. În mai puțin de 24 de ore, am primit un număr semnificativ de oferte de la hoteluri dintre care 24 sunt situate în București. Primele două, unul cu o capacitate de 120 de locuri și celălalt de 78 de locuri, au fost deja verificate și sunt în conformitate cu cerințele specifice unei astfel de situații. Alte șapte se află în analiza sectoarelor și a Direcției de Sănătate Publică. La acestea se adaugă cele 94 de locuri pre-existente la nivelul Capitalei, deci un total de 292 de locuri, care sunt ocupate în acest moment aproape în totalitate”, a declarat Firea, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primărie.

Toate ofertele de spații primite, situate pe rază Municipiului București, sunt trimise la primăriile de sector. Acestea, împreună cu direcția de sănătate, fac o analiză a spațiilor pentru a vedea în ce măsură sunt conforme pentru a fi transformate în spații de carantină. Ofertele de spații care nu sunt situate în Capitală vor fi transmise Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, pentru a decide în privința lor.

La apelul făcut de Primărie pentru voluntari au răspuns 17 persoane, care sunt dispuse să meargă la cumpărături pentru persoanele care nu au familia sau prietenii în apropiere și se află în izolare la domiciliu.

Cookies