Primăria Capitalei ar putea să cumpere 100 de troleibuze articulate, cu autonomie de 20 de km

13 iul. 2021
282 Afișari
Primăria Capitalei ar putea să cumpere 100 de troleibuze articulate, cu autonomie de 20 de km
Primăria Capitalei ar putea să cumpere 100 de troleibuze articulate, cu autonomie de 20 de km. Sursă foto: Victor Silaghi - Troleibuze articulate, cu autonomie, în Brașov.

Primăria Municipiului București ar putea să cumpere 100 de troleibuze articulate, cu autonomie de 20 de km, potrivit unui anunț al Asociației Metrou Ușor.

Primăria Municipiului București a lansat o procedură pentru consultarea pieței în vederea stabilirii prețului pentru cumpărarea a 100 de noi troleibuze, potrivit unui anunț făcut pe Facebook de Asociația Metrou Ușor.

Primăria Capitalei ar putea să cumpere 100 de troleibuze articulate

Troleibuzele noi ar urma să aibă acumulatori care să asigure o autonomie de 20 de km și să fie  articulate, mai lungi decât sunt actualele troleibuze din București (18 metri).

Recomandăm și: Se scumpesc biletele STB și călătoria cu metroul. Noi tarife intră în vigoare de la 1 august

„Troleibuzele articulate nu sunt o noutate pentru București, astfel de vehicule circulând până în anul 2008”, declară sursa citată.

Bucureștiul a rămas fără troleibuze noi

De asemenea, Primăria Municipiului București urmează să achiziționeze 100 de troleibuze solo de 12 metri, cu autonomie. Licitația este încă în derulare.

Inițial s-a semnat contractul cu o asociere turco-germană, dar apoi a fost reziliat în luna octombrie a anului 2020, iar acțiunea a fost motivată prin lipsa omologării troleibuzelor ofertate. Bucureștiul nu are troilebuze noi deoarece procedura încă este blocată în instanță.

Recomandăm și: Angajații STB trebuie să își primească salariul majorat de luna aceasta

„Amintim că flota actuală a STB cuprinde troleibuze fabricate între 1997 și 2008, cele mai vechi fiind însă în stare avansată de degradare”, spune Asociația Metrou Ușor.

Amintim că, atât biletele STB, cât și călătoria cu metroul urmează să se scumpească. Ministerul Transporturilor anunță că, de la 1 august, Metrorex și STB își armonizează oferta comercială, acesta fiind un prim pas spre integrarea transportului în comun din București și zona metropolitană.

Potrivit unui anunț al Ministerului Transporturilor, o călătorie cu autobuzul va costa, de luna viitoare, 3 lei față de 1,3 lei cât este în prezent. Pe de altă parte, o călătorie cu metroul va ajunge tot la 3 lei, față de 2,5 lei cât este în prezent.

STB și Metrorex au precizat că această scumpire este una normală, dat fiind faptul că tarifele nu au mai crescut din 2008, respectiv 2014.

Cookies