Primăria Capitalei ar putea cumpăra 100 de aparate de testare antidrog pentru DGPMB. Acum, poliția dispune doar de 9 dispozitive

22 sept. 2023
332 Afișari
Primăria Capitalei ar putea cumpăra 100 de aparate de testare antidrog pentru DGPMB. Acum, poliția dispune doar de 9 dispozitive
Primăria Capitalei ar putea cumpăra 100 de aparate de testare antidrog pentru DGPMB. Acum, poliția dispune doar de 9 dispozitive | Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Stelian Bujduveanu a anunțat că Primăria Municipiului București ar putea cumpăra aparate de testare antidrog. Viceprimarul Capitalei a inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu General, la solicitarea DGPMB.

Primăria Capitalei ar putea cumpăra 100 de aparate de testare antidrog

Viceprimarul Capitalei a anunțat că a inițiat și depus un proiect de hotărâre prin care se dorește cumpărarea unui total de 100 de dispozitive de testare antidrog. În cazul în care vor fi achiziționate, acestea vor fi puse la dispoziția Poliție Capitalei.

Stelian Bujduveanu a declarat:

Este o decizie pe care am luat-o în urma solicitării făcute de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Nu voi asista pasiv la acest fenomen care macină societatea noastră.

După cum se arată în proiectul de hotărâre, valoarea estimată pentru această achiziție este de 3,7 milioane lei, transmite HotNews.ro.

Poliția Capitalei are doar 9 aparate

În referatul de aprobare al proiectul de hotărâre depus de viceprimarul Stelian Bujduveanu, este menționat că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București deține doar 9 aparate pentru testarea antidrog.

Acesta este motivul pentru care s-a cerut sprijinul PMB.

Având în vedere faptul că la nivelul Municipiului București se constată o creștere alarmantă a consumului și traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, se impun măsuri imediate și o implicare activă a Municipiului București pentru combaterea acestui fenomen.

Municipiul București poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziție structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav sănătății publice, siguranței locuitorilor orașului și a comunității. 

Pentru ca această achiziție să poată fi făcut, este necesar ca proiectul să fie aprobat de către Consiliul General.

Cookies