Primăria Capitalei anunță o nouă licitație pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice. Este a treia. Care este termenul de depunere al ofertelor

17 iun. 2022
283 afișări
Primăria Capitalei anunță o nouă licitație pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice. Este a treia. Care este termenul de depunere al ofertelor
Primăria Capitalei anunță o nouă licitație pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice. Este a treia. Care este termenul de depunere al ofertelor Foto simbol: Unsplash

Primăria Municipiului București a anunțat că joi, 16 iunie 2022, a fost lansat în SEAP o nouă licitație pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice.

O nouă licitație pentru achiziționarea de autobuze electrice

Primăria Capitalei a relansat licitația publică pentru cumpărarea celor 100 de autobuze electrice ce vor circula pe străzile Bucureștiului. De asemenea, municipalitate dorește să achiziționeze și infrastructura necesară pentru încărcarea acestora.

Cele 100 de autobuze electrice reprezintă un pas important pentru modernizarea transportului public de suprafață.

După cum este specificat în caietul de sarcini, în primul an de la semnarea contractului cu firma ce va furniza autobuzele vor fi livrate 34 dintre acestea. Restul de 66 de autovehicule de transport public vor fi livrate în cel de-a doilea an de la încheierea contractului.

Primăria Capitalei a anunțat că termenul limită pentru depunerea ofertelor este de o lună, adică 18 iulie 2022.

Ce valoare estimează primăria că vor avea vehiculele

Primăria Capitalei a anunțat că noile autobuze vor fi din gama de 12 metri lungime, și vor avea o autonomie de cel puțin 200 km între două încărcări succesive.

Iată ce alte specificații vor avea acestea, conform comunicatului transmis:

  • Tracțiune complet electrică realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE),
  • Baterii de acumulatori,
  • Podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului,
  • Trei uși duble,
  • Aer condiționat.

Municipalitatea anunță că finanțarea pentru achiziția autobuzelor va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Valoare estimată de către administrația publică pentru cele 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 de lei, fără TVA.

Licitația pentru achiziția a 100 de autobuze electrice a fost lansată prima dată în data de 16 decembrie 2021, iar ulterior termenul de depunere al ofertelor a fost prelungit până în data de 23 februarie 2022.

Prelungirea a intervenit deoarece două firme au depus contestații în cazul primei licitații. Acestea susțineau, la momentul respectiv, că prin cerințele pe care Primăria Capitalei le avea ar fi favorizat un anumit producător.

Cookies