Primăria Capitalei anunță controale în parcările din București. Polițiștii vor identifica și amenda falșii parcagii

21 mart. 2022
3204 Afișari
Primăria Capitalei anunță controale în parcările din București. Polițiștii vor identifica și amenda falșii parcagii
Primăria Capitalei anunță controale în parcările din București. Polițiștii vor identifica și amenda falșii parcagii | Sursă foto: Primăria Capitalei

Primăria Municipiului București a informat că zilele acestea se vor face controale în parcările din București pentru a identifica falșii parcagii. Se dorește ca prin aceste acțiuni ale Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București să se descurajeze și combată acest fenomen.

Controale în parcările din București

Primăria Municipiului București a transmis, printr-un comunicat de presă, că pe Calea Floreasca, în zona Spitalului de Urgență au fost identificate anumite persoane ce blocau locurile de parcare libere. Aceștia profitau de numărul mare de oameni care veneau ca și vizitatori la unitate medicală. Indivizii acționau atât singuri, cât și în grupuri organizate.

Locurile de parcare erau eliberate și oferite șoferilor contra unor sume de bani. Mare parte din persoanele ce plăteau pentru a parca mașinile erau rude ai celor internați în unitatea spitalicească. Echipajele Poliției Locale a Municipiului București au amendat, luni dimineață, mai multe persoane ce percepeau ilegal taxe pentru locurile de parcare. Amenzile aplicate au avut o valoare de circa 1500 de lei.

În aceeași situație se află și un agent de pază al Spitalului De Urgență Floreasca. Acesta le cerea oamenilor bani pentru a putea parca mașinile. Bărbatul a fost de asemenea sancționat de polițiști. Pe lângă asta, agenții au cerut angajatorului să pornească o anchetă disciplinară împotriva paznicului.

Amenzi în valoare de 180.000 de lei în doar trei luni

Agenții de poliție desfășoară în mod regulat controale pentru a identifica persoanele ce profită de nevoile cetățenilor. În primele trei luni ale anului 2022, polițiștii din cadrul DGPLCMB au aplicat circa 850 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială. Amenzi au avut o valoare totală de peste 180.000 de lei.

Persoanele ce doresc să facă sesizări referitoare la astfel de situații se pot adresa către Dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București. Numărul de telefon la care se poate apela în acest sens este următorul: 021.9752.

Cookies