Primăria Capitalei anunță că repară străzi de câteva zile. Spune că a astupat deja niște gropi, a marcat străzi și a reglat semafoare. Groapa voastră mai e?

30 aug. 2021
266 Afișari
Primăria Capitalei anunță că repară străzi de câteva zile. Spune că a astupat deja niște gropi, a marcat străzi și a reglat semafoare. Groapa voastră mai e?
Primăria Capitalei anunță că repară străzi de câteva zile. Spune că a astupat deja niște gropi, a marcat străzi și a reglat semafoare. Groapa voastră mai e? Sursa foto: Știri de Cluj

Primăria Capitalei a anunțat în cursul zilei de luni că realizează în această perioadă o serie de lucrări pe arterele principale ale Bucureștiului. Pe lângă astuparea gropilor, autoritățile au anunțat trasarea de noi marcaje rutiere dar și de indicatoare.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB) şi Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje, realizează în această perioadă o serie de lucrări de reparaţii pe arterele din București, potrivit unui comunicat de presă remis în cursul zilei de luni. În același timp, echipele ASB realizează lucrări de marcare a trecerilor de pietoni şi continuă, în regim independent, montarea de indicatoare rutiere.

În ce zone a intervenit Primăria Capitalei până acum

În ultima săptămână, echipajele Primăriei au efectuat lucrări de astupare a gropilor aflate pe următoarele străzi: Şoseaua Vergului, Şoseaua Baicului, Şoseaua Pantelimon, Strada Morarilor, Strada Avrig, Şoseaua Bucureşti-Măgurele și Şoseaua Fundeni. Lucrările de plombare a gropilor presupun următoarele intervenţii: decaparea/frezarea asfaltului actual, curăţarea, amorsarea şi aşternerea unui strat nou de asfalt.

De asemenea, tot în intervalul 23 – 27 august, Administraţia Străzilor a executat pe cont propriu circa 1.100 mp de marcaje rutiere, cum ar fi: treceri de pietoni, marcaje pentru mijloace de transport în comun şi marcaje pentru parcări.

Potriviti comunicatului remis de Primăria Capitalei, aceste marcaje s-au realizat pe următoarele străzi: Șoseaua Griviţei, b-dul Bucureştii Noi, Şoseaua Jiului, Strada Ion Mihalache, Strada Aurel Persu, Strada Soldat Ene, Strada Maior Porumbeanu Ion.

Administraţiei Străzilor a montat, totodată, un număr de 32 de indicatoare rutiere pe 11 străzi din Capitală: strada Dr. Felix, strada Ion Mincu, strada Leonida, strada Ion Pop de Basesti, strada Lascăr Buruiană, b-dul Banu Manta, b-dul Ion Mihalache, strada Sf. Maria, b-dul Ghe. Duca, Strada Tony Bulandra, strada Calin Ottoi.

De asmenea, săptămâna trecută s-au mai montat și 195 de stâlpișori antiparcare pe 11 artere din București: strada Teiuş, strada Dr. Felix, b-dul Ion Mihalache, Piaţa 1 Mai, b-dul Iancu de Hunedoara, Calea Dorobanţilor, Strada Ion Conea, strada G-ral Berthelot, Strada Străuleşti, Strada Alecu Russo, Strada Polonă.

Ce intersecții au avut parte de reparația semafoarelor

Potrivit comunicatului remis de Primăria Capitalei, echipele de intervenție ale ASB au intervenit în nu mai puțin de 25 de intersecții importante din București, pentru soluționarea deficienţelor la instalaţiile de semaforizare

Dintre acestea, menționăm următoarele: Vulcan x Progresului, Pod Vitan Bârzeşti, Colentina x D-na Ghica, Basarabia x Morarilor, Câmpia Libertăţii x Baba Novac, Ştirbei Vodă x Popa Tatu, Dristor x Mihai Bravu, Drumul Taberei x Braşov etc.

Cetățenii trebuie să știe că, pentru semnalarea eventualelor gropi aparute în carosabil si deficiente la marcajele rutiere, semaforizare sau la indicatoarele rutiere, pot apela numărul de dispecerat 0800.800.882 sau pot transmite o sesizare în scris pe adresa de e-mail: office@aspmb.ro.