Primăria Capitalei anunță că actualizează, la cererea Guvernului, evidența personalului cu obligații militare. Cine trebuie introdus pe listă

02 mart. 2022
2435 Afișari
Primăria Capitalei anunță că actualizează, la cererea Guvernului, evidența personalului cu obligații militare. Cine trebuie introdus pe listă

Guvernul a solicitat Primăriei Capitalei să actualizeze evidența personalului cu obligații militare, respectiv a angajaților din cadrul PMB care au conform legii obligații militare. Cererea a venit, în data de 28 februarie, din partea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Serviciul Probleme Speciale București, aflată în subordinea Guvernului. PMB precizează că această acțiune a Primăriei Municipiului București nu are legătură cu evenimentele de la granițele țării și nu au fost inițiată de către Primarul General.

Sunt vizați militarii profesioniști și în termen, rezerviștii, dar și bărbații de 20-35 de ani, fără serviciu militar îndeplinit

În documentul oficial primit de Primăria Capitalei se solicită o listă a celor care „au obligații militare din PMB, prevăzută în Legea nr.446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare și a întocmirii și transmiterii, organelor militare competente, a lucrărilor specifice privind asigurarea forței de muncă necesară pe timpul stării de asediu, la mobilizare și pe timpul stării de război”.

Lista personalului cu obligații militare trebuie să fie predată până în data de 4 martie 2022. Conform documentului, au obligații militare „cetățenii români, bărbați și femei, care au îndeplinit serviciul militar ca militari activi (profesioniști), militari în termen sau cu termen redus și se află în evidența centrelor militare ca rezerviști, precum și bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, care nu au efectuat serviciul militar, dar îndeplinesc criteriile pentru a fi încorporați la instituirea stării de asediu, la declararea mobilizării sau a stării de război”.

Comunicatul integral emis de PMB:

„La solicitarea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Serviciul Probleme Speciale București, aflată în subordinea Guvernului, Direcția Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii – Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă a transmis în data de 28.02.2022, către toate direcțiile din cadrul Primăriei Municipiului București, solicitarea de actualizare a evidenței personalului cu obligații militare.

​Vă menționăm faptul că întocmirea acestor documente este un atribut legal al tuturor instituțiilor statului, conform art. 1, alin. (1), (2) din Hotărârea nr. 1.204/2007.

​În același timp vă menționăm faptul că această acțiune a Primăriei Municipiului București nu are legătură cu evenimentele de la granițele Țării și nu au fost inițiată de către Primarul General.

De asemenea, vă informăm că anul trecut Consiliul Suprem de Apărare a Țării a aprobat prin Hotărârea nr. 0015/25.02.2021, Planul de Mobilizare a Economiei Naționale pentru Apărare, valabil în perioada 2021-2024, iar în baza acestui document și a altor prevederi legale, direcția de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului București – Direcția Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii – Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă are obligația de a întocmi și actualiza pentru perioada menționată, documentele de mobilizare la locul de muncă pentru personalul propriu.”

Documentul primit de Primăria Municipiului București și publicat de stiripesurse.ro
Cookies