Primăria Capitalei alocă doar 3 milioane de lei pentru biserici și statui în 2021 față de 50 milioane lei anul trecut

08 apr. 2021
315 Afișari
Primăria Capitalei alocă doar 3 milioane de lei pentru biserici și statui în 2021 față de 50 milioane lei anul trecut

Anul acesta, Primăria Capitalei alocă doar 3 milioane de lei pentru biserici și statui față de cele 50 de milioane de lei alocate în 2020, atunci când primar era Gabriela Firea.

Primăria Capitalei alocă doar 3 milioane de lei pentru biserici și statui. Din cele 3 milioane de lei pentru biserici și statui, doar unul este prevăzut restaurării lăcașelor de cult, iar două pentru statui. În 2020, potrivit bugetului propus de fostul primar Gabriela Firea și aprobat în martie, alocările pentru biserici și statui au depășit 50 de milioane de lei.

Conform bugetului Primărie Capitalei, anul acesta vor primi sprijin financiar doar 5 biserici, toate monument istoric, suma propusă pentru alocare fiind 950.000 lei. Banii merg pentru lucrări de conservare, reparații acoperiș, restaurare.

Catedrala Mântuirii Neamului nu primește niciun leu, primarul Nicușor Dan explicând în urmă cu câteva săptămâni că nici nu au fost ceruți bani pentru aceasta.

Pentru statui se dorește alocarea a circa două milioane lei, iar pentru cele trei instituții care organizează evenimente culturale (ARCUB, PROEDUS, CREART) se propune alocarea în total a 47 milioane lei din care peste 8 milioane lei sunt datorii din anii trecuți. În comparație, scrie rfi.ro, anul trecut, cele 3 instituții au avut un buget estimat la 136 milioane lei.

Primăria Capitalei alocă doar 3 milioane de lei pentru biserici și statui

  • biserici – 10,4 milioane lei;
  • ARCUB circa 34 milioane lei
  • Proedus – 42,5 milioane lei;
  • CREART – Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului București – 60 milioane lei;
  • Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic care se ocupa de statui – 42 milioane lei.
Cookies