Primăria Capitalei alocă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți afectați de pandemia de Covid-19

20 iul. 2021
174 Afișari
Primăria Capitalei alocă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți afectați de pandemia de Covid-19
Primăria Capitalei alocă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți

Primăria Capitalei alocă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți afectați de pandemia de Covid-19, conform unei hotărâri a Consiliului General al Municipiului București de luni, 19 iulie.

Primăria Capitalei alocă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București de luni, 19 iulie. În favoarea acestei hotărâri, care prevede aprobarea programului destinat susţinerii sectorului cultural independent din Bucureşti pentru perioada august – decembrie 2020, au fost 32 de voturi pentru, unul împotrivă şi 13 abţineri.

Conform hotărârii, se vor acorda granturi de câte maxim 75.000 de lei pe beneficiar, o singură dată, sub formă forfetară, pe criteriul „primul venit – primul servit”.

Primăria Capitalei alocă 3 milioane de lei pentru artiștii independenți

Schema de ajutor de stat este constituită pentru finanţarea programului „Susţinem sectorul cultural independent în Bucureşti”, iar beneficiarii eligibili sunt entităţi de drept privat.

Conform raportului, programul se adresează oricărei entităţi, indiferent de statutul juridic şi modul de finanţare, inclusiv celor nonprofit care desfăşoară o activitate economică, sunt persoane juridice înregistrate în România, respectiv au personalitate juridică şi care activează în domeniul cultural independent în Bucureşti.

Vă recomandăm și: S-a decis în ședința Consiliului General al Municipiului București. Primarii vor gestiona împreună gunoiul din Capitală

Contractele de finanțare pot fi încheiate pâna la 31 decembrie

Finanţarea programului este asigurată de la bugetul local al Municipiului Bucureşti, prin bugetul alocat Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism, iar perioada în care se pot încheia contractele de finanţare este până pe 31 decembrie 2021.

Ce trebuie să conțină dosarul și pe ce pot fi cheltuiți banii

Dosarul beneficiarului trebuie să conțină mai multe documente pentru a intra în procesul de evaluare pentru câştigarea finanţării:

  • cerere de solicitare a finanţării
  • declaraţie pe proprie răspundere
  • contract de finanţare asumat de solicitant
  • documente doveditoare.

Hotărârea votată luni specifică faptul că banii pot fi folosiți astfel:

  • pentru cheltuieli privind chiria pe bază de contract încheiat legal, aferentă sediului sau punctului de lucru pentru perioada august-decembrie 2020, limitate la maximum 20.000 de lei/lună/beneficiar
  • pentru cheltuieli cu utilităţile aferente sediului sau punctului de lucru pentru august-decembrie 2020
  • pentru salariile pentru maximum trei angajaţi ai beneficiarului pentru august-decembrie 2020 la valoarea salariului minim pe economie/angajat/lună (se vor lua în considerare doar cei angajaţi înainte de 1 martie 2020 şi care nu au fost în şomaj tehnic în august-decembrie 2020)
  • cheltuieli privind contribuţiile către bugetul statului aferente cheltuielilor cu salariile definite la punctul anterior

Tot în cadrul ședinței de luni PMB a delegat serviciile de transport public din Capitală către TPBI. Mutarea are ca scop un transport de calitate, predictibil și sustenabil.

Cookies