Primăria Capitalei, acuzată de primarul Onţanu că lasă 600 de elevi din Sectorul 2 fără școală

de:
27 feb. 2013
3 Afișari
Primăria Capitalei, acuzată de primarul Onţanu că lasă 600 de elevi din Sectorul 2 fără școală

În cadrul Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi”, situat pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu numărul 1, învaţă meseria de tâmplar peste 600 de elevi din Bucureşti şi din provincie. Dar copiii riscă să rămână fără aceste clădiri.

Prin sentinţa civilă numărul 150 din 23.02.2004, pronunţată de Tribunalul Bucureşti în Dosarul numărul 442 din 2004, s-a dispus restituirea către S.C. Nusco Imobiliara SRL a patru clădiri ce aparţin Grupului Şcolar „Constantin Brâncuşi”.

Executorii judecătoreşti au evacuat sala de sport şi un cămin al grupului şcolar şi doresc continuarea evacuării atelierului şcoală (în suprafaţă de 1034,56 m.p.) şi a celui de-al doilea cămin cu înălţimea de P + 3 şi suprafaţă de 693,48 m.p. (suprafaţă desfăşurată de 2773,93 mp.) destinat cazării elevilor din provincie.

Potrivit comunicatului de presă al primăriei Sectorului 2, pentru ultimele două clădiri, primarul Neculai Onţanu a decis să suporte din bugetul local contravaloarea chiriei, astfel încât şcoala să-şi continue activitatea.

În vederea evitării pierderii clădirilor, s-a agreat, între părţi, efectuarea unui schimb de proprietăţi, astfel încât S.C. Nusco Imobiliara SRL să preia un teren de 4.000 m.p. situat în spatele unităţii de învăţământ, care este neutilizat în procesul de învăţământ şi pe care se află şi cele două corpuri de clădire deja evacuate. Ideea a fost aprobată de toate părţile implicate, inclusiv de către Ministerul Tineretului şi Sportului.

Primarul general  al Capitalei este acuzat de reprezentanţii primăriei Sectorului 2 că a atacat în instanţă actul administrativ de aprobare a schimbului de proprietăţi, în mod absolut nejustificat şi nefundamentat legal, după cum a stabilit inclusiv Tribunalul Municipiului Bucureşti.

Acţiunea în instanţă a lui Sorin Oprescu a determinat sistarea procedurii de soluţionare amiabilă, astfel încât primarul Neculai Onţanu, sub iminenţa evacuării stabilite pentru data de 1 octombrie 2012, a trebui să încheie un contract de închiriere de 10.000 de euro lunar, pentru cele două clădiri vizate de retrocedare.

”Primarul Neculai Onţanu va plăti chiria pe tot parcursul soluţionării litigiului, ceea ce afectează grav bugetul local al Sectorului 2. Edilul a solicitat Primăriei Municipiului Bucureşti să prezinte alte variante de rezolvare a problemei, dar s-a lovit de o pasivitate greu de imaginat, atât faţă de situaţia unităţii de învăţământ, cât şi faţă de pierderea inutilă a unor sume de bani importante din bugetul Primăriei Sectorului 2”, se arată în comunicatul citat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, au mai avut, de-a lungul timpului, conflicte.

Onțanu l-a atacat dur pe Oprescu, deoarece acesta a declarat că va asfalta străzi care sunt deja asfaltate de primăria Sectorului 2. Sorin Oprescu a declarat că urmează să asfalteze străzile din cartierul Baicului și că le-a asfaltat şi pe cele din cartierul Petricani. 

Primarul Neculai Onţanu a aplicat mai multe sancţiuni pentru neîndeplinirea clauzelor contractuale firmelor de construcţii care introduc reţele edilitare de apă şi canalizare, lucrări care sunt executate de către Primăria Municipiului Bucureşti în cartierul Petricani din sectorul 2.

Neculai Onțanu l-a acuzat pe Sorin Oprescu că s-a folosit de acte false pentru a face retrocedări. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Sectorului 2, Primăria Municipiului Bucureşti se face vinovată de retrocedări ilegale, totul plecând de la solicitarea a doi cetăţeni francezi şi a unuia german, de a le fi retrocedat imobilul din strada Olari nr. 15, care, susţin edilii Sectorului 2, nu există. 

Onțanu l-a acuzat pe Oprescu că a retrocedat ilegal o clădire din centrul Capitalei, imobilul din strada Batiştei numărul 18.

Şi primarul Sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, a avut un conflict cu Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 4 acuza că este obligat să semneze autorizaţia de contrucţie a unui ansamblu de locuinţe pe două hectare de spaţiu verde din zona străzii Pridvorului, în vecinătatea Parcului Lumea Copiilor. Proprietarul terenului din strada Pridvorului nr. 28, Marioara Micșunescu, cunoscută pentru afacerile sale imobiliare, a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă prin care Piedone este obligat să semneze această autorizaţie. „Situaţia a survenit în urma unei hotărâri adoptate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti, care decidea extinderea perimetrului Parcului Tineretului peste terenuri aflate în proprietate privată la acea dată. Urmarea firească a acestei hotărâri ar fi fost ca proprietarii terenurilor să fie despăgubiţi pentru suprafeţele care deveneau parte a parcului. Acest lucru nu s-a întâmplat, Municipalitatea stabilind relocarea acestor terenuri în Parcul Lumea Copiilor, însă tot într-o zonă verde, ce permitea un regim de construire de locuinţe tip P+2, conform PUZ-ului aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti în anul 2005”, se arăta într-un comunicat trimis de reprezentanţii primăriei Sectorului 4.

Cookies