ȘTIRI

Primăria Capitalei acordă 5.000 de eco-vouchere de 9.000 de lei inclusiv pentru electrocasnice

„În planul integrat pentru calitatea aerului avem incluse mai multe măsuri pentru a lupta cu fenomenul poluării. Dorim să avem cât mai puţine autoturisme personale poluante în Bucureşti. Există un program la nivelul Guvernului, dar am vrut să avem un program şi la Primăria Capitalei. Este vorba de acordarea eco-voucherelor pentru achiziţionarea de autoturisme prietenoase cu mediul, maşini Euro 6, non-diesel, electrice, dar şi motorete, motociclete sau biciclete electrice. Vom aduce un amendament ca voucherele să fie folosite şi pentru achiziţionarea de obiecte electronice şi electrocasnice”, a declarat primarul Gabriela Firea, înainte de începere şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care se desfăşoară la această oră.

Consilierul general USR Roxana Wring a propus ca eco-voucherele să fie folosite doar pentru achiziţionarea de autoturisme electrice.

„Gradul de poluare al maşinilor electrice este mult mai mic. Într-adevăr, propunerea de azi e un pas mic spre îmbunătăţirea situaţiei, nu este suficient. Ar trebui de fapt să reducem numărul de maşini în trafic”, a argumentat Roxana Wring propunerea sa.

Amendamentul a fost, însă, respins, fiind aprobat amendamentul propus de PSD, ca eco-voucherele să fie folosite şi pentru achiziţionarea de electronice şi electrocasnice.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu a atras atenţia că în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă sau într-un alt plan strategic nu există nicio prevedere referitoare la modul în care ar ajuta îmbunătăţirea calităţii aerului înlocuirea electrocasnicelor, de exemplu.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 29 de voturi „pentru”, o abţinere şi 20 de voturi „împotrivă”.

Proiectul prevede ca Primăria Capitalei să ofere 5.000 de eco-vouchere ca primă de casare, în valoare de 9.000 de lei fiecare. Tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti,pentru achiziţionarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electrice. Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Capitală. Voucherul de 9.000 de lei oferit de Primăria Capitalei nu se cumulează cu tichetul Rabla.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button