Primăria Capitalei a terminat pe jumătate modernizarea Căii Victoriei FOTO

de:
26 iun. 2014
0 Afișari
Primăria Capitalei a terminat pe jumătate modernizarea Căii Victoriei FOTO

Proiectul prevede largirea trotuarelor, amenajarea de piste pentru biciclisti, iar circulatia rutiera se va desfasura pe doua benzi, sens unic, fata de patru in prezent. Pana in prezent au fost largite si pavate cu piatra o mare parte dintre trotuarele cuprinse in acest segment, s-au pus stalpisori si flori.

Urmeaza sa fie trasate pistele pentru biciclete, pe carosabil, iar lucrarea in ansamblu urmeaza sa se finalizata pana pe 15 septembrie, promit reprezentantii municipalitatii.

In paralel, Administratia Strazilor Bucuresti reamenajeaza si largeste trotuarele de pe bd. Mihail Kogalniceanu si Elisabeta.

Cele doua lucrari costa circa 4 milioane de euro, scrie hotnews.ro.

Primaria Municipiului Bucuresti a demarat la inceputul acestui an lucrarile de reabilitare si modernizare a Caii Victoriei.

Lucrarile de reamenjare a Caii Victoriei costa 8,7 milioane de lei, fiind executate de firma Tehnologica Radion. Pistele pentru biciclisti amenajate pe aceasta artera vor fi delimitate de benzile de circulatie, prin borduri inalte de 10 centimetri, iar trotuarele prin bolarzi. Circulatia rutiera acesta se va desfasura pe doua benzi de ciruclatie cu sens unic, creandu-se, in preajma intersectiilor, o a treia banda de incadrare pentru virajul la stanga sau la dreapta. Proiectul presupune si modernizarea retelei de iluminat public, refacerea spatiilor verzi si a mobilierului urban, potrivit municipalitatii.

Lucrarile de reamenjare a bulevardelor Mihail Kogalniceanu si Elisabeta au demarat la inceputul acestui an si prevad doar modernizarea trotuarelor, nu si amenajarea unor piste pentru biciclete. Amenajarea costa 8 milioane lei si lucrarile vor fi gata in luna august, fiind executate de firma Eurovia Construct, promit reprezentantii Administratiei Strazilor. 

Ambele lucrari sunt realizate in cadrul acordului cadru de intretinere anuala a strazilor incheiat de Administratia Strazilor cu mai multe firme de constructii din Bucuresti.

GALERIE FOTO pe hotnews.ro

Cookies