Primăria Capitalei a scos la licitație construcția podului pietonal peste calea ferată din Parcul Regele Mihai. Podul va traversa lacul Herăstrău

14 feb. 2023
246 Afișari
Primăria Capitalei a scos la licitație construcția podului pietonal peste calea ferată din Parcul Regele Mihai. Podul va traversa lacul Herăstrău
Primăria Capitalei a scos la licitație construcția podului pietonal peste calea ferată din Parcul Regele Mihai. Podul va traversa lacul Herăstrău. Imagine simbol: Unsplash

Nicușor Dan a anunțat, pe pagina lui de Facebook, că Primăria Capitalei a scos la licitație construcția podului pietonal peste calea ferată din Parcul Regele Mihai (fost Herăstrău):

Am lansat în SEAP procedura de achiziție pentru construcția unui pod pietonal mobil lângă podul de cale ferată din Parcul Regele Mihai I pentru traversarea lacului Herăstrău.

Podul va traversa lacul Herăstrău și va asigura deplasarea în siguranță oamenilor. Ambarcațiunile de agrement vor putea trece atât pe sub podului pietonal, cât și pe sub podul de Cale Ferată.

Care este termenul limită pentru depunerea ofertelor

Procedura va fi derulată de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 3 martie 2023.

Valoarea totală estimată a investiției este de 3.764.067,67 lei, fără TVA. Deși, în august, când a fost semnată autorizația de construcție, Nicușor Dan a informat că valoarea totală de investiții ajunge la suma de 2.246.644,72 de lei cu TVA inclus.

Citește mai multe AICI.

Care este durata de realizare a investițiilor pentru podul din Parcul Regele Mihai

Nicușor Dan mai spune că durata de realizare a investiției este de 2 luni pentru proiectare și de 8 luni pentru execuție.

În prezent, în apropierea podului de cale ferată este montată o pasarelă provizorie din elemente metalice, amintește primarul  general al Capitalei:

În prezent, în apropierea podului de cale ferată, există amenajată o pasarelă provizorie din elemente metalice închiriată de la Ministerul Apărării Naţionale, însă aceasta blochează deplasarea ambarcaţiunilor pe sub podul CF.

Până când va fi gata podul pietonal mobil, oamenii vor folosi tot pasarela provizorie, o structură destul de improvizată, după cum se vede și în imaginile de mai jos.

Pod pietonal mobil, Parcul Regele Mihai
Pasarela provizorie din Parcul Regele Mihai. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan
Pasarela provizorie din Parcul Regele Mihai
Pasarela provizorie din Parcul Regele Mihai. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Te-ar putea interesa și:

Cookies