Primăria Capitalei a rupt protocolul încheiat cu Vier Pfoten pentru sterilizarea maidanezilor

de:
10 sept. 2013
0 Afișari
Primăria Capitalei a rupt protocolul încheiat cu Vier Pfoten pentru sterilizarea maidanezilor

Potrivit Vier Pfoten, municipalitatea a luat aceasta decizie pentru a putea eutanasia cainii. In perioada 2010-2013, Vier Pfoten a sterilizat peste 6000 de caini in Bucuresti, scrie hotnews.ro.

„Suspendarea acestui protocol este ilegala. Ei nu au voie sa suspende protocolul. Doar noi putem suspenda, potrivit protocolului de colaborare. Am vorbit cu directorul ASPA in aceasta dimineata. Dansul ne-a spus ca ne da afara fiindca nu mai avem loc. Ne-au spus ca vor veni 8 medici sa se ocupe de sterilizari. Noi sterilizam gratuit, de ce sa nu ne lase si sa cheme pe cineva sa o faca pe bani publici. Din punctul meu de vedere minte. Se vor apuca de omorat caini. S-a votat si in Consiliu, si in Parlament. Noi vom pleca de aici doar atunci cand protocolul se va incheia legal”, a declarat pentru HotNews.ro Anca Tomescu, coordonator proiect animale fata stapan la Vier Pfoten.

Proiectul de sterilizare cu Primaria Capitalei a inceput in aprilie 2013 si se desfasoara in clinica special amenajata in incinta Bazei Pallady din sectorul 3 (Theodor Pallady nr. 262). Potrivit Protocolului de colaborare semnat cu Primaria Capitalei, cainii fara stapan sunt adusi la clinica de catre echipajele Autoritatii pentru Supravegherea Animalelor (ASPA) si/sau de catre cetatenii care doresc sa se implice activ. Protocolul se incheie in martie 2014.

Al doilea proiect, inceput din primavara anului 2012, se desfasoara doar pe teritoriul Sectorului 6 si implica si prezenta unei echipe de prinzatori a VIER PFOTEN. In acest caz, medicii veterinari ai VIER PFOTEN isi desfasoara activitatea intr-un spatiu amenajat in curtea ADP Sector 6 (zona CET VEST).

Din 2002 pana in prezent, echipele VIER PFOTEN sustin ca au sterilizat peste 10.600 de animale fara stapan pe teritoriul Capitalei.

Cookies