Primăria Capitalei a plătit 21 mil. lei către case de avocatură, deși are 71 de angajați la Juridic

de:
18 dec. 2015
0 Afișari
Primăria Capitalei a plătit 21 mil. lei către case de avocatură, deși are 71 de angajați la Juridic

În august 2013, Primăria Capitalei a încheiat un acord-cadru pentru prestarea de servicii juridice cu mai multe case de avocatură. Acordul a fost semnat pentru o perioadă de patru ani. 

Firmele de avocatura cu care s-au incheiat contracte in baza acordului-cadru sunt, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen; Zamfirescu, Racoti & Partners; Leaua si Asociatii; Firon Bar ¬ Nir, Mocanu si Asociatii, Grigorescu, Stefanica si Asociatii, Asocierea Mitu si Constantinof, scrie Hotnews.ro. 

Curtea de Conturi a constatat in 2014 „angajarea si utilizarea ineficienta a fondurilor de catre Primaria Capitalei” prin plata sumei totale de 141.381 lei pentru servicii juridice achitate societatii „Leaua si Asociatii” pentru contestarea in instanta a unor decizii emise de Curtea de Conturi.

„Referitor la Societatea Civila de Avocati Leaua si Asociatii, acesteia i s-a platit in anul 2014 suma totala de 4.663.524 lei, din care 141.381 pentru servicii aferente dosarelor impotriva Curtii de Conturi. (…) Este de subliniat faptul ca in cadrul entitatii audiate (n.r. Primaria Capitalei) exista Directia Juridic ce are in componenta sa personal propriu de specialitate juridica, alaturi de Director Executiv Adjunct si Serviciul Instante Civile si Contencios Administrativ) in total fiind un numar de 71 persoane incadrate in aceasta directie. Reprezentarea in instanta putea fi efectuata de catre angajatii acestei directii conform atributiilor stabilite in fisa postului, asa cum s-a intamplat in cazul Dosarului 13348/3/2015 aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti (care vizeaza anularea altor decizii ale Curtii de Conturi). (…) In concluzie, toate rapoartele intocmite de catre „Leaua si Asociatii” puteau fi realizate de catre juristii angajati in cadrul Municipiului Bucuresti, nefiind necesara externalizarea sericiilor aferente si plata sumei de 141.381 lei”, se arata in raportul Curtii de Conturi.

Intr-un raspuns adresat de Primaria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, reprezentantii institutiei spun ca apeleaza la serviciile acestor case de avocatura „atunci cand exista volum mare de activitate juridica sau atunci cand complexitatea/valoarea unei cauze necesita implicare exclusiva/dedicata si specializata”. 

  

Cookies