Primăria Capitalei a lansat un apel de proiecte pentru ONG-urile care sunt implicate în protecția refugiaților

19 mart. 2022
208 Afișari
Primăria Capitalei a lansat un apel de proiecte pentru ONG-urile care sunt implicate în protecția refugiaților
Primăria Capitalei a lansat un apel de proiecte pentru ONG-urile care sunt implicate în protecția refugiaților. Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului București

Municipalitatea a lansat vineri un apel de proiecte pentru ONG-urile implicate în protecția refugiaților. Înscrierile se pot face până la data de 22 martie 2022, ora 21:00.

Primăria Capitalei a lansat un apel de proiecte pentru ONG-urile implicate în protecția refugiaților

PMB prin DGASMB (Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București), a anunțat că în cadrul parteneriatului cu Fundația Comunitară București pentru Fondul de Urgență „Împreună”, a fost  lansat vineri, 18 martie 2022, un apel de proiecte pentru organizațiile care sunt implicate în protecția refugiaților ucraineni.

ONG-urile care le oferă adăpost și sprijin mamelor și copiilor refugiați din Ucraina sunt invitate de Primăria Capitalei să se înscrie până marți, pe data de 22 martie 2022, ora 21:00, în condițiile în care nevoile acestora trebuie să fie acoperite urgent.

Prin coordonarea DGASMB, Fundația Comunitară București oferă finanțări de maxim 10.000 de lei pentru fiecare ONG care va fi selectat și care oferă adăpost și susține (fie prin centrele de cazare proprii, fie prin alte modalități) mame și copii, cetățeni ucraineni ajunși în România.

Aceste finanțări au în vedere refugiații care nu sunt în tranzit, ci care aleg să rămână pe o perioadă mai lungă de timp în centrele de suport. Astfel, Primăria Municipiului București anunță că sunt acoperite costurile ce țin de întreținerea mamelor și copiilor lor, pentru mâncare, produse de igienă, medicamente și alte nevoi speciale.

Procesul a fost simplificat

Atât procesul de aplicare, selecție, cât și cel de contractare este rapid și a fost simplificat pentru a răspunde cât mai bine urgențelor.

  • Lansarea apelului: vineri, 18 martie 2022;
  • Termenul limită pentru primirea aplicațiilor: marți, 22 martie 2022, ora 21:00;
  • Selecția și anunțarea organizațiilor selectate pentru finanțare: miercuri, 23 martie 2022;
  • Contractarea și plata: joi, 24 martie 2022.

Detaliile complete despre aplicații pot fi găsite AICI.

PMB transmite că din suma totală care se va strânge în Fondul de Urgență „Împreună”, 50.000 de lei sunt alocați pentru susținerea nevoilor femeilor cu copii, cetățeni ucraineni care au ales să fugă din calea războiului și care stau o perioadă mai lungă în București.

Cookies