Primăria Capitalei a încasat mai puţin cu 25 de milioane de euro decât prevedea, în 2010

de:
12 nov. 2010
0 afișări
Primăria Capitalei a încasat mai puţin cu 25 de milioane de euro decât prevedea, în 2010

Primăria Capitalei a pierdut în acest an 105 milioane de lei (aprox. 25 milioane euro) la capitolul venituri, se arată în proiectul privind rectificarea bugetului instituţiei pe 2010. Odată cu scăderea veniturilor, Primăria a înregistrat şi o creştere a cheltuielilor cu 19,6 milioane de lei (aprox. 4,6 milioane euro).

De exemplu, Primăria a încasat venituri mai mici cu 37 milioane lei (8,8 milioane euro) din vânzarea unor bunuri aparţinând domeniului privat, decât cele prevăzute în bugetul iniţial. De asemenea, instituţia condusă de Sorin Oprescu a avut venituri mai mici cu 29 milioane lei (6,9 milioane euro) şi din concesionări şi închirieri.

La capitolul cheltuieli cele mai mari creşteri au fost înregistrate la Administraţia pentru Supravegherea Animalelor şi Protecţia Animalelor, de 2,8 milioane lei şi la Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement de 2, 5 milioane lei.

„În urma estimărilor pe surse a rezultat un potenţial de finanţare a cheltuielilor de investiţii şi a unor cheltuieli curente redus cu 102 milioane lei faţă de programul aprobat pentru anul 2010. De asemenea, tot din cauza nerealizării veniturilor estimate , vor fi inevitabile până la sfârşitul anului reduceri şi pentru alte categorii de încă 140 milioane lei„, mai scrie în proiectul de rectificare bugetară.

Astfel, cheltuielile Primăriei se vor concentra pe proiectele de anvergură ale Capitalei, respectiv Stadionul Lia Manoliu, Pasajul Basarab, reabilitarea şcolilor din programul de parteneriat cu BEI, reparaţii capitale şi curente străzi, precum şi cheltuieli de investiţii la spitale. Aceste proiecte însumează costuri de 647 milioane lei. Ca urmare, pentru a mai reduce din cheltuieli, direcţiile din primărie au renunţat la programe în valoare de 249 milioane lei (aprox. 60 milioane euro).

Subvenţionarea energiei termice livrate populaţiei costă şi ea Primăria generală 384 milioane de lei. Din această sumă, 147 milioane reprezintă subvenţie diferenţă preţ şi tarif, 137 milioane compensarea creşterii neprevăzute a preţului combustibililor şi 100 milioane datoriile către ELCEN.

Proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului Primăriei generale pe anul 2010 va fi supus aprobării în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri.

Cookies