Primăria condusă de Nicușor Dan, dată în judecată pentru lipsă de transparență

18 mart. 2022
2103 Afișari
Primăria condusă de Nicușor Dan, dată în judecată pentru lipsă de transparență
Primăria condusă de Nicușor Dan, dată în judecată pentru lipsă de transparență | Sursă foto: Agerpres

Primăria Capitalei a fost dată în judecată de Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului. FACIAS a informat că motivul chemării în instanță a administrație publice este refuzul acesteia de a face o anchetă referitoare la cheltuielile instituției.

Primăria condusă de Nicușor Dan a fost dată în judecată

FACIAS a transmis prin intermediul unui comunicat de presă, că în urmă cu o lună a cerul Primăriei Capitalei să deruleze o anchetă. Aceasta avea scopul de a clarifica anumite suspiciuni ce au apărut în mass media de-a lungul timpului. Cele trei chestiuni pe care fundația le dorea clarificate erau următoarele:

  • Salariile foarte mari are unor angajați (care nu studii superioare sau calificarea necesară pentru a se justifica salariul),
  • Pierderile pe care compania le-a avut,
  • Folosirea mașinilor de muncă în scopuri personale.

Și la această oră mii de familii din București stau în frig, fără apă caldă, în timp ce fondurile publice sunt risipite de Primărie.

Fundația vrea sa știe pe ce s-au dus banii publici

Termenul de 30 de zile în care Primăria Municipiului București putea răspunde solicitării făcute s-a terminat. Din această cauză, FACIAS a decis să dea în judecată administrația publică, respectiv pe primarul general, Nicușor Dan. Prin cererea de chemare în judecată fundația dorește să oblige instituția să ofere acces la informațiile ce sunt de interes public.

Primăria Capitalei și primarul general Nicușor Dan continuă să sfideze contribuabilii și refuză să răspundă unor întrebări legitime privind modul în care sunt cheltuiți banii publici.

Accesul la informațiile ce sunt considerate a fi de interes public este un drept consacrat în baza Legii nr. 544/2001. FACIAS prin activitate sa urmărește să asigure o transparență în ceea ce privește funcționarea instituțiilor de stat. De asemenea, fundația apără drepturile cetățenilor români.

Cookies