Primăria Capitalei a demarat licitația pentru construcția Sălii Polivalente de la Lia Manoliu

de:
15 aug. 2013
1 Afișari
Primăria Capitalei a demarat licitația pentru construcția Sălii Polivalente de la Lia Manoliu

Contractul pentru servicii de consultanta „Sala multifunctionala-Complex Sportiv Lia Manoliu” are o valoare de 4,3 mililoane de lei, fără TVA, bani proveniți în totalitate din bugetul Capitalei. Durata estimată a contractului este de 36 luni, din care maxim 24 luni pentru asigurarea serviciilor de consultanță pe perioada de proiectare și execuție a noii Săli Polivalente și încă 12 luni pentru asigurarea serviciilor de consultanta privind serviciile tehnice pentru operare și mentenanță, după recepția lucrării.

Obiectul contractului prevede următoarele puncte esențiale: urmărirea elaborării documentației tehnico-economice, verificarea lucrărilor de execuție și asigurarea calității și conformității acestora cu documentația tehnică, realizarea recepției lucrării și verificarea operării și mentenanței noii clădiri.

Criteriile de atribuire a contractului sunt: prețul (80%), identificarea riscurilor privind executia lucrarilor (10%) și recomandarile si strategiile pentru minimizarea/eliminarea riscurilor privind executia lucrarilor (10%). Ofertele pot fi depuse până la data de 2 octombrie, dată la care ofertele vor fi deschise la sediul Primăriei Capitalei.

Citește și: Cum vor arăta noua Sală Polivalentă de la Lia Manoliu, Academia de Tenis și patinoarul artificial

Valoarea totală a investiţiei în Sala Polivalentă va fi de 80.5 mil. de euro, inclusiv TVA, bani virați din bugetul Municipalităţii. Lucrările la noua Sală Polivalentă ar trebui să înceapă în ultimul trimestru al anului 2013 și se vor finaliza în doi ani. Pentru acest proiect, bugetul Capitalei alocă, în 2013, suma de 15 milioane de lei.

Primăria Capitalei a demarat, la începutul lui august, licitația pentru Academia de tenis ce va fi construită tot în apropiere de National Arena, în cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, obiectiv care va costa 7,6 milioane de lei. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.

Arena multifuncţională va avea o capacitate de minim 12.000 de persoane, suprafaţa totală necesară pentru toate funcţiile arenei fiind de aproximativ 40.000 de metri pătraţi. Totodată, sala va avea „toate dotările aferente activităţilor sportive, de divertisment şi de afaceri” şi va fi acoperită cu o structură de grinzi cu portantă ridicată şi învelitoare din tablă vopsită în câmp electrostatic şi luminatoare de sticlă, se arată în proiectul privind studiul de fezabilitate aferent proiectului, aprobat în aprilie de Consiliul General al Mun. București.

În expunerea de motive a proiectului, se mai arată că s-a identificat posibilitatea ca în sală să fie practicate următoarele sporturi: tenis, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, hochei pe role, floorball, box, atletism, gimnastică, tir sportiv, scrimă, tenis de masă, dar şi a altele.

Cookies