LA MINE-N CARTIER

Primarul interimar: Bucureştiul are bani pentru energie termică doar până la sfârșitul anului

Răzvan Sava, primarul general interimar, s-a întâlnit joi cu vicepremierul Vasile Dîncu, pentru a solicita Guvernului sprijin financiar în vederea asigurării continuității serviciului de alimentare cu energie termică a Bucureștiului în sezonul rece 2015-2016.

Conform Hotărârii Guvernului nr 325/2006, autoritățile locale pot beneficia de un ajutor financiar de urgență din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului.

„Astăzi, Bucureștiul are rezerve financiare pentru a acoperi alimentarea cu energie termica a orașului doar până la sfârșitul anului. Creditul obținut de la Ministerul de Finanțe și măsurile financiare luate de Primărie nu acoperă necesarul pentru buna funcționare a sistemului centralizat de încălzire al Capitalei pentru tot sezonul rece 2015-2016. Îi mulțumesc public vicepremierului României, Vasile Dîncu, pentru deschiderea la dialog și pentru implicarea în soluționarea problemelor Bucureștiului”, a declarat primarul general Răzvan Sava.

La întâlnire, Primarul Capitalei, Răzvan Sava, a solicitat sprijin financiar din fondul de rezervă aflat la dispoziția Guvernului pentru a acoperi diferențele de cheltuieli pentru serviciul de alimentare cu agent termic al Capitalei, necesar în sezonul rece 2015-2016.

Vicepremierul Vasile Dîncu a dat asigurări bucureștenilor că Guvernul, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu Primăria Generală vor cauta soluții pentru buna funcționare a sistemului de alimentare cu agent termic al Capitalei, se arată într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a mai primit, joi, 37 de milioane de lei de la Primăria Capitalei, sub formă de subvenţie, pentru asigurarea căldurii în Bucureşti. Banii provin de la Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button