Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu. Lucrările costa peste 2 milioane de lei

03 mai 2022
1536 Afișari
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu. Lucrările costa peste 2 milioane de lei
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu. Lucrările costa peste 2 milioane de lei | Sursă foto: Agerpres

Primăria Municipiului București a anunțat marți, 3 mai 2022, că a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare aflat în Parcul Cișmigiu.

Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu

Primăria Municipiului București a anunțat, printr-un comunicat de presă atribuirea contractului pentru reabilitarea Podului Mare din Cișmigiu. După cum a informat municipalitatea, reabilitarea urmează să fie realizate de Trustul de Clădiri Metropolitane.

Durata de execuție a acestor lucrări de reabilitare este de 9 luni. Acestea sunt împărțite după cum urmează:

  • 1 lună pentru proiectare,
  • 8 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor.

Lucrările costa peste 2 milioane de lei

Valoarea totală a contractului pentru elaborarea documentației și executarea reparațiilor Podului Mare din Cișmigiu ajunge la 2.268.849,28 lei fără TVA.

Trustul de clădiri Metropolitane va elabora, în prima fază, documentația tehnică de proiectare. Aceasta presupune:

  • Revizuirea proiectului tehnic și a documentației economice
  • Revizuirea devizului general al investiției,
  • Obținerea și susținerea tuturor avizelor și a acordurilor prevăzute în Certificatul de Urbanism.

Ce-a de-a doua fază presupune executarea efectivă a reparațiilor capitale la pod. Acestea vor asigura stabilitatea și siguranța construcției și a oamenilor ce trec podul.

Linia de tramvai de pe Bulevardul Vasile Milea este aproape gata

Primăria Capitalei a anunțat că lucrările pentru modernizarea linie de tramvai de le Bulevardul Vasile Milea sunt aproape de final. Acestea au fost executate în proporție de aproximativ 85%.

În cadrul acestor lucrări s-au realizat următoarele:

  • Au fost înlocuite șinele de tramvai,
  • S-au efectuat lucrări aferente sistemului de iluminat,
  • S-au efectual lucrări la rețeaua de contact,
  • S-au efectual lucrări de suprastructură.

Lucrările au fost demarate în luna mai a anului trecut, de către Primăria Municipiului București. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar valoare totală se ridică la 28.056.510,21 lei.

Acest proiect vizează modernizarea unui tronson de 1,1 kilometri, pe care circulă tramvaiele liniilor 1 și 10. La acest moment se lucrează la finalizarea lucrărilor pentru ultimul tronson de șină și a rețelei de contact aferente.

Cookies