Primăria Capitalei a actualizat clauzele contractului de închiriere pentru Arena Națională. Nicușor Dan a anunțat noile tarife

01 apr. 2022
517 Afișari
Primăria Capitalei a actualizat clauzele contractului de închiriere pentru Arena Națională. Nicușor Dan a anunțat noile tarife
Primăria Capitalei a actualizat clauzele contractului de închiriere pentru Arena Națională. Nicușor Dan a anunțat noile tarife. Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Clauzele contractului de închiriere pentru Arena Națională au fost actualizate de Primăria Capitalei. Nicușor Dan spune care este principala modificare și anunță noile tarife.

Primăria Capitalei a actualizat clauzele contractului de închiriere pentru Arena Națională

Primarul General al Capitalei declară că unul dintre obiectivele din mandatul său este acela de a eficientiza managementul Arenei Naționale.

Astfel, edilul anunță că Primăria Municipiului București a actualizat clauzele contractului de închiriere pentru stadionul Arena Națională. Vizate sunt evenimentele sportive din anul competițional 2022-2023.

Principala modificare a acestor clauze se referă la plata în avans pentru chirie și pentru costurile de operare a stadionului. Nicușor Dan spune că această procedură este des întâlnită în plan internațional.

În acest mod, Primăria Capitalei vrea să evite acumularea datoriilor din partea cluburilor sportive. De asemenea, municipalitatea urmărește echilibrarea balanţei de venituri şi de cheltuieli înregistrate la Arena Naţională.

Nicușor Dan a anunțat noile tarife

Noul contract pentru anul competițional 2022-2021 a fost deja semnat cu Fotbal Club FCSB S.A. şi Fotbal Club Rapid 1923 S.A., anunță Primarul General al Capitalei.

Celelalte cluburi care vor dori să joace pe Arena Națională vor trebui să respecte același cadru, adaugă Nicușor Dan.

Conform contractului şi în acord cu HCGMB nr. 59/2017, tarifele minime pentru închiriere sunt următoarele:

  • Meci din cadrul campionatului intern de fotbal – 13.000 euro pentru un singur eveniment/ fără TVA;
  • Meci din cadrul Cupei Ligii sau a Cupei României – 13.000 euro pentru un singur eveniment/ fără TVA;
  • Meci din cadrul UEFA Champions League – 28.000 euro pentru un singur eveniment/ fără TVA;
  • Meci din cadrul UEFA Europa League – 23.000 euro pentru un singur eveniment/ fără TVA.
  • Serviciile de operare pentru stadionul Arena Naţională – 10.000 euro pentru un singur meci(eveniment)/ fără TVA.

La aceste tarife menționate mai sus, se va adăuga plata calculată a utilităţilor, în conformitate cu tarifele practicate de furnizorii de utilităţi şi pe baza procesului verbal de constatare a consumurilor.

Plata privind costurile aferente chiriei şi operării se va realiza cu 2 zile lucrătoare înainte de începerea evenimentului sportiv, spune Primăria Capitalei.

Amintim că, anul trecut, în vederea organizării Euro 2020, PMB a realizat o serie de investiţii necesare pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului, precum:

  • a fost schimbat gazonul,
  • au fost înlocuite aproximativ 10.000 de scaune,
  • a fost înlocuit sistemul de control acces prin montarea de turnicheţi noi,
  • au fost modernizate sistemele de supraveghere video, realizarea unui sistem Voce date hardware şi software Arena Euro 2020,
  • au fost modernizate sistemul de informare spectatori şi sistemul video de la tabela electronică.
Cookies