Primăria Capitalei. 70 de milioane de lei pentru avocați, deși instituția are departament juridic

20 nov. 2020
37 Afișari
Primăria Capitalei. 70 de milioane de lei pentru avocați, deși instituția are departament juridic

În ultimii 4 ani Primăria Capitalei a plătit unor avocați nu mai puțin de 70 de milioane de lei. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că instituția condusă de Gabriela Firea are un departament juridic consistent

Hotnews scrie că departamentul juridic din Primăria Capitalei are circa 50 de juriști, dintre care cel puțin jumătate o pot reprezenta în instanță.

În acest moment, Primăria are pe rol circa 5.300 de procese – o parte dintre acestea fiind ale unor cetățeni care cer acces la informații de interes public sau care reclamă abuzurile făcute de Primărie.

“Potrivit datelor furnizate de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, date solicitate și în anii trecuți, dar la care nu am primit răspuns, în perioada ianuarie 2016- octombrie 2020, municipalitatea a plătit caselor de avocatură pentru servicii juridice aproape 74 milioane lei”, scrie Hotnews.

Cei mai mulți bani au ajuns la Mocanu și Asociații, peste 30 milioane lei, și SCA Leaua și Asociații – 13,7 milioane lei. În total, Primăria a apelat la 18 avocați sau case de avocatură.

Interesant este faptul că dintre cele 5.300 de procese, Primăria este reprezentată de juriștii ei în 4.800 de procese – numai 500 au fost „externalizate”.

Cookies