Primăria Capitale spune de ce a propus-o pe Alexandra Dobre în Consiliul de Administrație de la Spit

de:
06 iun. 2019
1 Afișari
Primăria Capitale spune de ce a propus-o pe Alexandra Dobre în Consiliul de Administrație de la Spit
„Potrivit legislației în vigoare, primarul General nu are atribuții privind numirea președintelui Consiliului de Administrație în cadrul spitalelor pe care le are în administrare. Astfel, potrivit Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, consiliile de administrație sunt formate din 5-8 membri, reprezentanți ai unor instituții cu atribuții în domeniu, printre care: un reprezentant al Ministerului Sănătății sau Direcției de Sănătate Publică, 2 membri ai Administrației Spitalelor, un reprezentant al Universității de Medicină și Farmacie și un singur reprezentant, numit de Primarul sau Președintele Consiliului Județean. Ulterior, membrii Consiliului de administrație își aleg singuri, prin vot, președintele de ședință, care conduce ședințele consiliului, pe o perioada de 6 luni”, precizează Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă transmis miercuri.
 
„Pentru corecta informare a opiniei publice”, Primăria Capitalei cere rectificarea „dezinformărilor”, amenințând că „în caz contrar urmează să fie acționați în instanță toți cei care continuă sa promoveze astfel de informații eronate”.
 
Reprezentanții Primăriei Capitalei mai susțin că la propunerea Alexandrei Dobre ca reprezentant în Consiliul de Administrație s-a avut în vedere experiența managerială a acesteia.

Aceștia mai arată, referitor la sumele câștigate de membrii consiliilor de administrație, că este vorba de 1% din indemnizația managerului spitalului, adică între 80-150 lei și că, în acest caz particular, Alexandra Dobre a renunțat în scris la orice plată pentru activitatea din consiliile de administrație.

Cookies