ARHIVA B365

Ce spune Gabriela Firea despre candidatura lui Ludovic Orban la Primăria Capitalei

Ludovic Orban este noua propunere a PNL pentru Primăria Capitalei. Orban va intra în cursa pentru fotoliul de edil-şef al Capitalei în locul lui Cristian Buşoi.   

„Organizația PSD București, pe care o conduc în calitate de președinte interimar, nu este nici surprinsă nici impresionată de anunțul făcut de PNL-PD privind înlocuirea dlui Bușoi cu dl Ludovic Orban în postura de candidat pentru funcția de Primar General al Capitalei. Este dreptul și problema liberalilor să-și aleagă cel mai potrivit candidat, noi nu putem decât să luăm notă. Indiferent că acesta va fi Ludovic Orban, care mai trebuie să treacă de votul din forurile de conducere ale partidului, sau alt candidat, PSD își va centra campania pe proiectele pe care le va propune bucureștenilor și nu pe defectele sau inadecvarea contracandidaților.

Am remarcat însă declarația presedintelui PNL Bucureşti al cărui obiectiv, asumat de întregul PNL-PD este acela de a cuceri Primăria Capitalei. Nu știm dacă se referă la ocuparea de facto a clădirii sau la câștigarea accesului la cel mai mare buget local din România, dar este limpede că prioritatea liberalilor nu este, din păcate, îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Așa cum lupul își schimbă părul dar năravul ba, PNL-PD și-a schimbat candidatul dar a rămas tributar aceluiași stil de a face campanie negativă și de a-și axa discursul pe „dezastrul” lăsat de Sorin Oprescu, un primar care le-a aparținut însă și lor, în egală măsură. Asta ca să nu mai aducem în discuție „performanțele” celor doi primari liberali de sector, Andrei Chiliman și Rareș Mănescu.

În ce mă privește, am spus limpede, încă din momentul în care numele meu a fost vehiculat drept cea mai bună variantă de candidat al PSD pentru Primăria Capitalei, că indiferent dacă voi candida sau nu, îmi voi concentra energia și priceperea către proiecte benefice pentru bucureșteni. Și că indiferent că voi candida eu sau altcineva, PSD București va desfășura o campanie pozitivă, civilizată, axată pe oferta noastră și nu pe atacarea adversarilor”, se arată într-o declaraţie de presă, semnată de Gabriela Firea.

Liviu Dragnea: „Candidatura lui Orban la Capitală ne avantajează”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că social-democraţii sunt avantajaţi de candidatura liberalului Ludovic Orban la Capitală, pentru că acesta ar avea un capital electoral scăzut în Bucureşti, aşa cum a demonstrat la scrutinul din 2008.

”Candidatura domnului Orban nu că ne bucură, dar ne avantajează. E un candidat care a obţinut un scor foarte mare, nu mai ştiu 11-12%, odată, când a candidat. Deci este un contracandidat serios, adică fără discuţie”, a declarat Liviu Dragnea.

Referitor la candidatul PSD pentru Bucureşti, liderul social-democrat a spus că va fi anunţat ”înainte de depunerea candidaturilor”.

”Noi o să anunţăm cât de curând. Aşa cum am spus, suntem în intervalul de două săptămâni, care încă nu s-a terminat’‘, a precizat Dragnea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button