Primăria va reîncepe trasarea pistelor de biciclete, pe carosabil. Unde vor fi primele piste

de:
07 mart. 2013
0 Afișari
Primăria va reîncepe trasarea pistelor de biciclete, pe carosabil. Unde vor fi primele piste

Odată cu reînceperea trasării marcajelor rutiere pe străzile Capitalei, luna aceasta, ar putea fi trasate și piste noi de biciclete. Acestea nu vor mai fi trasate pe trotuar, ca până acum, ci direct pe carosabil.

„Prima arteră pe care se va realiza va fi Splaiul Independenței, pe aproape toată lungimea străzii. Pentru acest lucru prima bandă a străzii va fi îngustată”, a declarat pentru B365.ro Ion Dedu, directorul direcției Transporturi din Primăria Capitalei. 

El a adăugat că există și alte străzi pe care vor fi trasate benzile de biciclete, dar până atunci este necesară realizarea unui plan de coordonare a tuturor acestor rute pentru a putea crea o rețea coerentă de transport, în beneficiul bicicliștilor. 

Retrasarea marcajelor rutiere a început în București din 1 martie, după ce bulevardele Capitalei au stat timp de peste un an de zile fără marcaje din cauza unui litigiu în care a fost implicată Administrația Străzilor. 

Ideea de a amenaja pistele de bicicliști pe carosabil nu este una nouă. Încă din vara anului trecut a fost constituită o comisie la nivelul Primăriei Capitalei, în care municipalitatea, alături de reprezentanți ai ONG-urilor, RATB și Brigăzii Rutiere au propus posibilitatea de a muta pistele pe carosabil, după cum anunța la vremea respectivă și B365.ro. Comisia s-a întrunit de mai multe ori în ultimul an de zile, însă nu s-a ajuns la o soluție certă în problema pistelor de biciclete. 

În total în Bucureşti au fost amenajaţi peste 160 de kilometri de piste pentru biciclete, structurate în aproape 40 de tronsoane. Acestea au fost amenajate în două etape: prima, cuprinzând în jur de 10 tronsoane, finalizată în 2008, iar cea de-a doua etapă, cuprinzând aproape 30 de tronsoane, a fost finalizată în 2010. Acestea însumează o investiție totală de peste 10 milioane de lei de la bugetul municipalității. Dintre acestea, Poliţia Rutieră a desfinţat 20 de piste de biciclete din Bucureşti, adică aproape toate pistele nou-amenajate, iar bicicliștiii nu mai au acum voie să circule pe ele

Cookies