Noi măsuri pentru traficul din București: 100 de autobuze electrice și modernizări la tramvaie

de:
14 dec. 2018
0 Afișari
Noi măsuri pentru traficul din București: 100 de autobuze electrice și modernizări la tramvaie

Cinci noi proiecte care aduc beneficii traficului din București, prin îmbunătățirea transportului public în comun, au fost aprobate, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, în ședința de ieri a Consiliului General al Municipiului București. Este vorba despre patru proiecte ce vizează achiziția de autobuze electrice și un proiect pentru modernizarea liniei de tramvai pe Bd. Vasile Milea, pe o distanță de 1,1 km, cale dublă de rulare.

„Pentru cele 100 de autobuze electrice avem patru cereri de finanțare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, depuse în luna iunie, în valoare de aproximativ 57 milioane Euro. Proiectele au trecut de etapa verificărilor, sunt selectate pentru finanțare, iar următorul pas este să semnăm contractul prin care se acordă efectiv finanțarea nerambursabilă. Ca să obținem aceste fonduri, însă, este necesar votul consilierilor generali pentru sumele care constituie contribuția financiară proprie a Municipiului București pentru această achiziție. De aceea am propus aceste proiecte, iar hotărârile aprobate astăzi vor face parte din documentația de accesare a fondurilor europene despre care vorbeam. Aceeași situație o avem și la proiectul prin care urmărim modernizarea liniei de tramvai pe Bd. Vasile Milea: proiectul se află în contractare, și este nevoie de acordul CGMB pentru partea de cofinanțare. Etapa de astăzi ne duce mai aproape de concretizarea unor noi măsuri din planurile Primăriei pe termen mediu pentru un trafic mai bun în Capitală, pentru reducerea poluării și pentru servicii de calitate la capitolul transport public”, a declarat Firea.

 În paralel cu documentația de accesare a fondurilor, Primăria Capitalei a lucrat și la documentația de achiziție a celor 100 de autobuze electrice. Documentația de atribuire se află în curs de finalizare, urmând ca în cel mai scurt timp să fie publicată pe platforma SICAP.

Cele 100 de autobuze electrice vor fi utilizate astfel:
– 29 – pe traseele 312, 313, 368 și 385;
– 13 – pe traseele 137,138;
– 33 – pe traseele 173, 311, 336, 381, 601;
– 25 – pe traseele 300, 330 și 335.

Pentru proiectul privind „Modernizarea liniei de tramvai pe B-dul G-ral Vasile Milea de la intersecţia cu B-dul Timişoara până în dreptul intrării in Benzinăria OMV” valoarea investiției se ridică la aproximativ 6 milioane Euro, se arată într-un comunicat.

 

Cookies